Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR organizează un concurs deschis de CV-uri pentru desemnarea reprezentanţilor săi în conducerea Curţii de Conturi şi ANRE

usr uniunea salvati romania

Uniunea Salvaţi România (USR) organizează în perioada 28 septembrie - 3 octombrie un concurs deschis de CV-uri pentru a alege persoane competente care să fie nominalizate din partea partidului în comitetele de conducere de la Curtea de Conturi şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. "În ultimii 27 de ani, partidele tradiţionale au numit în funcţiile de conducere din companiile de stat oamenii de partid, fără competenţe în domeniu, doar pe criteriul loialităţii. USR este un partid altfel, iar Biroul Naţional a decis să organizeze un concurs deschis de CV-uri adresat nu doar membrilor USR, ci oricărui profesionist integru din societatea civilă, pentru a nominaliza în mod real cele mai competente persoane în comitetele de conducere de la Curtea de Conturi şi ANRE. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în domeniu, să cunoască bine legislaţia română şi europeană şi să aibă un renume profesional bun", declară deputatul USR Dan Barna, purtătorul de cuvânt al partidului, conform unui comunicat remis joi Agerpres.

Potrivit sursei citate, candidaţii pentru Curtea de Conturi trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică. Candidaţii pentru ANRE trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputaţie, cu studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale.

Conform comunicatului citat, nu vor fi acceptate persoane cu dosare penale sau trimise în judecată pentru fapte penale, persoane care au redactat lucrări sau au obţinut diplome sau alte titluri ştiinţifice prin plagiat, persoane care au fost implicate în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate sau în cazuri de conflict de interese. Candidaturile trebuie să conţină CV-urile persoanelor care aplică, dar şi un plan de acţiune pentru transparentizarea şi îmbunătăţirea activităţii instituţiilor. Aplicaţiile pot fi trimise la adresa de e-mail: contact@usr.ro. Biroul Naţional al USR va selecta în şedinţa de miercuri candidaţii ce vor fi nominalizaţi din partea partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.