Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR participă cu şapte candidaţi în alegerile parţiale

sigla partidului
USR sigla

Uniunea Salvaţi România are şapte candidaţi la alegerile locale parţiale din 11 iunie, preşedintele partidului, Nicuşor Dan, afirmând că oamenii nu trebuie să mai fie obligaţi să aleagă dintre cei care au condus oraşele şi satele şi poartă responsabilitatea pentru corupţie şi sărăcie.

Potrivit unui comunicat al USR transmis miercuri Agerpres, Adrian Prisnel, Radu Miruţă, Cosmin Precup, Emil Ţărcan, Radu Samson, Gheorghe Haiduc şi Daniel Filip sunt candidaţii USR care îşi propun să elimine corupţia din administraţiile locale şi să atragă investitori pentru dezvoltarea comunităţilor din Craiova, Târgu Jiu, Roman, Lupeni, Buşteni şi comunele Almaş şi Covăsânţ din Arad. 'Alegerile contează atunci când ai cu adevărat o alegere de făcut. Asta încercăm să facem noi, USR, în această campanie electorală, să dăm oamenilor posibilitatea să facă, în mod real, o alegere. Vrem ca oamenii să nu mai fie obligaţi să aleagă între aceiaşi candidaţi, care au condus multe dintre oraşele şi satele României, şi care poartă responsabilitatea pentru corupţia şi sărăcia din jurul nostru. Vrem ca oamenii, să aibă, în sfârşit, cu cine să voteze', declară liderul USR Nicuşor Dan, citat în comunicat.

Astfel, candidatul USR la Primăria Craiova, Adrian Prisnel, este în prezent deputat de Dolj şi are experienţă de antreprenor de peste zece ani. Candidatul la Târgu Jiu este Radu Miruţă, un inginer în telecomunicaţii care şi predă la Politehnica din Bucureşti. Pentru Lupeni, candidat este Emil Ţărcan, care s-a născut în acest oraş şi a lucrat la Exploatarea Minieră Lupeni. Radu Samson, candidatul USR pentru primăria din Roman, este un tânăr antreprenor, care nu a mai făcut politică până acum. Candidatul pentru Buşteni este Gheorghe Haiduc, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Buşteni, iar la Almaş candidează Cosmin Precup şi la Covăsânţ - Daniel Filip.

Nicuşor Dan consideră că alegerile din 11 iunie sunt înconjurate de linişte pentru că PSD şi PNL se bazează pe maşinile de partid. 'Alegerile din 11 iunie sunt înconjurate de o linişte absolută. Vechile partide au tot interesul să fie tăcute pentru că doar aşa îşi pot păstra dominaţia în administraţia locală. PSD şi PNL se bazează pe maşinile de partid care furnizează semnăturile obligatorii pentru candidaturi şi mobilizează oamenii la vot. Nu au nevoie de campanii care să atragă atenţia asupra lipsei de transparenţă şi corupţiei din administraţiile locale', avertizează preşedintele USR Nicuşor Dan, citat în comunicat.

USR consideră că este necesară o reformă electorală şi aminteşte faptul că a depus la Birourile Permanente o solicitare pentru reunirea comisiei de cod electoral. Potrivit sursei citate, primarii din cele 49 de localităţi unde au loc alegeri parţiale vor fi aleşi într-un singur tur, ceea ce îi permite unui candidat să câştige şi cu 10% din voturile unei comunităţi, conform legislaţiei actuale. "Această lege trebuie schimbată, astfel încât primarii să fie reprezentativi pentru localităţile pe care le administrează. USR a depus la Birourile Permanente ale Parlamentului o solicitare de reunire a comisiei de cod electoral pentru a modifica legislaţia. Reforma electorală trebuie să urmărească creşterea participării politice şi egalitatea de tratament între actorii politici, dar şi instituirea unui cadru procedural unitar în ceea ce priveşte organizarea diferitelor tipuri de scrutin. USR propune revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarului, scăderea pragului electoral şi a numărului de semnături pentru susţinerea unei candidaturi", menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.