Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR PLUS își impune în Guvern un plan-cheie pentru conducerea spitalelor publice: Fără penali, dar cu ONG-iști

anonim

În conducerea spitalelor publice vor putea fi numite doar persoanele care întrunesc un anumit set de criterii, potrivit unui proiect de OUG pregătit de ministerul Sănătății. Proiectul asumat de USR PLUS permite ONG-iștilor să intre în conducerile spitalelor și introduce și în spital principiul „fără penali” prin interdicția ocupării funcțiilor de către condamnați.

Actul normativ consultat de ȘTIRIPESURSE.RO prevede introducerea în legea sănătății a următoarelor prevederi:

„La articolul 187, după alineatul (4), se introduc trei noi alineate, alin. (41 ) - (43 ) cu următorul cuprins:

,,(41 ) Pentru spitalele publice pot fi numiți membrii ai consiliului de administrație persoane care fac dovada îndeplinirii cumulative, sub sancțiunea nulității actului de numire, a următoarelor condiții: a) să fie absolvenți de studii superioare finalizate cu diplomă de licență; b) să aibă, la data numirii, cel puțin 5 ani de experiență profesională într-unul din următoarele domenii: medicină, farmacie, drept, economie sau management sau experiență în reprezentarea pacienților în calitate de membru al unei asociații sau fundații de profil.

(42 ) Documentele care fac dovada îndeplinirii condițiilor prevăzute la alin. (41 ) se depun de către persoana desemnată în copie certificată pentru conformitate cu originalul la nivelul spitalelor publice în cadrul cărora funcționează consiliul de administrație respectiv.

(43 ) Nu pot fi numiți membri în consiliul de administrație al spitalelor publice persoanele condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.