Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regrupări în opoziție. Drulă a cerut mandat USR să coaguleze un pol de dreapta / Ludovic Orban și Eugen Tomac înfierează puterea (video)

YouTube
drula tomac

Președintele USR Cătălin Drulă le-a cerut sâmbătă participanților la congresul USR un mandat pentru construirea unui pol de dreapta în jurul formațiunii pe care o conduce.

„Vom construi o alternativă reală, vom fi schimbarea pe care România o așteaptă. Vă cer astăzi un mandat pentru construirea unui pol de dreapta care să unească în jurul USR toate forțele care vor o Românie liberă și europeană”, a spus Cătălin Drulă la congres.

Aceasta a anunțat că va începe în perioada următoare consultări pentru constituirea acestui pol. „În lunile care vor urma vom avea discuții cu partide, oameni politici, dar și cu organizații civice, cu antreprenori, cu oameni din mediul academic și vom pune pe masă principiile noastre”, a mai spus liderul USR.

În sală se aflau liderii UDMR, PMP și Forței Dreptei, precum și primarul bucureștean Nicușor Dan, care au luat cuvântul.

„La putere se află covrigarul şef”

content-image

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă la Congresul USR, că la putere „se află covrigarul şef, care promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă” şi a completat că românii nu vor vedea decât gaura de la covrigi. El a menţionat că social-democraţii s-au obişnuit să mintă şi nici nu îşi mai dau seama când mint şi că s-au obişnuit să fure şi nici nu îşi mai dau seama de acest lucru.

Orban a declarat că la putere se află PSD şi nu există nicio urmă de liberalism în actuala guvernare.

“La putere se află PSD. Să nu ne îmbătăm cu apă rece că există vreo urmă de liberalism în actuala guvernare, că sunt PNL-işti care ar putea să dea vreo amprentă liberală sau să poată să ia vreo măsură liberală. Asta este o iluzie. La putere astăzi este PSD. Iar în opoziţie este construit în laboratoarele sistemului, aşa cum au fost construite şi alte partide, este construită o falsă opoziţie, o opoziţie anti-europeană, o opoziţie care se bazează pe teoria conspiraţiei, pe anti-europenism, pe nostalgia faţă de Ceauşescu şi care cumulează o mulţime de teme. Sigur că această opoziţie niciodată nu va fi în stare să guverneze România. Iar ce oferă ei astăzi unor oameni cărora le este foame este o beţie de o noapte, după care, a doua zi se trezesc şi mai flămânzi, îi mai doare şi capul şi tot nu au cu ce să îşi plătească chiria, ratele la bancă, dar le-au oferit o beţie pe cinste sau, de ce nu, poate, o priză”, a transmis liderul Forţa Dreptei.

El a precizat că la putere se află covrigarul şef care promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă.

“Astăzi, la putere se află covrigarul şef, care iar promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă. Iar românii iarăşi n-o să vadă decât gaura de la covrigi. Să vii tu ca premier şi să promiţi marea cu sarea, luna de pe cer, după ce ai fost la guvernare un an jumate şi nu ai adus decât taxe, impozite, creşteri de preţuri, sărăcirea populaţiei. În nicio perioadă din 2009 până astăzi, nu a existat o perioadă în care să se prăbuşească mai tare puterea de cumpărare a veniturilor populaţiei, dar tu să promiţi în continuare ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, arată că deja este vorba nu doar deformaţie profesională, ci de o boală: minciună patologică. PSD-iştii ăştia s-au obişnuit să mintă şi nici nu îşi mai dau seama când mint. Ei mai au o altă boală, s-au obişnuit să fure şi nici nu îşi mai dau seama când fură”, a mai declarat Orban.

El a explicat şi relaţia pe care a avut-o cu USR.

“Eu întotdeauna am fost partizanul colaborării cu USR. În Partidul Naţional Liberal, începând din 2016, am fost acuzat sistematic de colegii mei că niciodată nu am acceptat să răspund la atacurile care veneau din partea USR, pentru că întotdeauna am considerat că singurul partener decent, singurul partener cu care avem afinităţi şi cu care putem să asigurăm o guvernare modernă, o guvernare înclinată spre reformă este USR. Nu sunt supărat pe cei care au luat decizia de a îl susţine pe Câţu, în loc să mă susţină pe mine ca şi premier, mai ales că ştiu faptul că cel care a tras cel mai tare ca să impună această decizie la dumneavoastră nu mai este în USR, deşi l-aţi ales ca preşedinte, a dat bir cu fugiţii şi acuma nu mai recunoaşte nici că este cel care i-a determinat pe nişte parlamentari şi europarlamentari să facă un partid, spunând că el n-are nicio legătură cu această construcţie politică”, a mai transmis Ludovic Orban.

Tomac: Țară predată la cheie

content-image

Preşedintele PMP Eugen Tomac a afirmat că avem o ţară predată la cheie PSD, că PSD este în tot şi toate şi a menţionat că preşedintele Klaus Iohannis lasă o moştenire urâtă, o ţară fără speranţă, o ţară dezamăgită şi cu extremismul la cote nemaiîntâlnite.

Eugen Tomac a declarat,sâmbătă la Congresul USR, că România se află la un moment de răscruce.

“Acum ţara se află într-un moment de răscruce. Iar cei cărora le este teamă să îşi piardă privilegiile fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i ţine pe oamenii cinstiţi şi oneşti din această ţară, departe de politică, departe de implicare. Vor totul doar pentru ei. Pentru ei nu există decât un singur lucru. Vor linişte şi stabilitate. Sub acest slogan, de fapt, vor să fure în linişte, vor să fure din pensii, vor să fure din salarii, vor să fure din munca intelectuală. Au umplut doctorii din politică tribunalele încercând să ne explice cât de deştepţi sunt”, a afirmat Tomac.

El a precizat că România a fost predată la cheie PSD şi că Iohannis lasă o moştenire urâtă.

“Preşedintele Iohannis, pentru a manipula electoratul în 2020 şi evident că acest mesaj va viza direct pe dumneavoastră, dar şi pe noi, le-a spus românilor, nu vă irosiţi votul, votaţi PNL şi scăpaţi de PSD. Ce avem astăzi? O ţară predată la cheie PSD, cu PSD în tot şi în toate. Aşa ceva nu se mai poate. Iohannis ne lasă o moştenire urâtă. O ţară fără speranţă, o ţară dezamăgită, cu extremismul la cote nemaiîntâlnite. De aceea avem obligaţia să gândim lucid şi să facem ceea ce trebuie pentru România. De ce se tem de noi? Şi de fapt, cine se teme de noi? Exact partidul care a trădat electoratul de dreapta. PNL avea o şansă acum să spună până aici. Dar îi place să se urce în remorca PSD şi tocmai de aceea suntem obligaţi să gândim soluţii comune. USR are în faţă o mare provocare, o provocare nu doar pentru a salva onoarea dreptei, o provocare uriaşă pentru a da semnalul unităţii către toţi cei care vor ca România normală să însemne o Românie în care să ne creştem copiii în linişte şi pace”, a mai transmis liderul PMP.

El a criticat afirmaţia premierului Marcel Ciolacu, că România va intra în zona euro, precizând că pentru acest lucru trebuie îndeplinite anumite criterii.

“Apropo de PSD. L-am auzit spunând cu gura mare una dintre cele mai mari minciuni pe proaspătul premier Marcel Ciucă sau Nicu Ciolacu, nici nu îţi mai dai seama, dar prima minciună spusă cu glas tare de către liderul PSD este că va băga ţara în zona euro. Poate îi spune cineva că în zona euro nu se intră aşa cum îi schimbi pe Câciu cu Boloş, acolo trebuie să îndeplineşti criterii”, a mai declarat Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.