Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, poziție ȘOC după decizia CCR pe amenzi: 'NU mai există temei'

stelian ion

Deputatul USR Stelian Ion este de părere că amenzile date în timpul stării de urgență ar putea fi șterse prin lege. În caz contrar, anularea s-ar face prin act juridic, ceea ce ar duce la aglomerarea instanțelor.

Stelian Ion a declarat, la RFI, că amenzile primite de populație în timpul stării de urgență ar putea fi șterse prin lege, după decizia de miercuri a Curții Constituționale a României.

Stelian Ion consideră că o ștergere a amenzilor date în timpul stării de urgență ar face ca instanțele să nu fie aglomerate de mii de contestări depuse de persoanele care au fost sancționate.

Citește și: Raed Arafat, reacţie la anularea amenzilor date în timpul stării de urgenţă: 'Pierdem anumite unelte în acest război'

„Sunt cei care au fost deja amendați. Pentru ei nu mai există temei pentru a plăti acele amenzi și ar trebui să gândim, pentru a fi o soluție unitară și a nu-i obliga pe mii de români să facă cereri în instanță și a aglomera foarte mult rolul instanțelor cu astfel de procese, putem să gândim probabil o ștergere a acestor sancțiuni prin act normativ, pentru că altfel nu văd cum să ieșim din acest impas”, a spus deputatul USR.

În opinia sa dacă amenda ar fi contestată în instanță, „soluția nu poate fi decât una și aceeași și anume anularea amenzii, pentru că e lipsită de temei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.