Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, precizări de ultimă oră: 'Nu am votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii președintelui!'

USR PLUS
usr plus

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, susține că partidul pe care îl reprezintă nu a votat inițiativa AUR de verificare a averii președintelui Klaus Iohannis.

„Hai să demontăm un fakenews care se răspândește azi. USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii președintelui, ci pentru introducerea unei solicitări regulmentare pe ordinea de zi în Biroul Permanent. E o mare diferență și sper că jurnaliștii care au scris despre subiect înțeleg asta.

Ceea ce s-a întâmplat ieri în Biroul Permanent este un abuz similar cu cel de la moțiunea de cenzură făcut de PNL + PSD. Orice grup parlamentar poate să propună o solicitare pe ordinea de zi, solicitările sunt discutate și apoi votate.

Nu știm cât de utilă sau oportună este o astfel de dezbatere despre averea președintelui pentru că, în baza unor înțelegeri pe sub masă, PNL și PSD au făcut din nou front comun.

USR a solicitat un punct de vedere de la comisia juridică pe subiect, dar pentru PNL și PSD transparența e moft, iar practica democratică facultativă. Cel puțin ieri, in BPR, ele au constituit o majoritate blocând o cerere regulamentară. Așa cum au făcut și cu blocarea moțiunii”, a spus Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR.

Context

Partidul AUR a cerut suplimentarea ordinii de zi în Parlament cu o cerere depusă de liderul grupului AUR, Claudiu Târziu, pentru demararea unor proceduri de verificare a averii președintelui.

Parlamentarii PNL și UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, în timp ce USR și AUR au votat pentru. Parlamentarii PSD s-au abținut. Au fost 11 voturi ale PNL și UDMR și 7 voturi ale USR și AUR. Solicitarea a fost respinsă.

„Cu ajutorul PSD, care s-a abținut în această seară de la vot, cererea noastră a fost respinsă. Ce ascunde președintele în privința averii sale? Se crede deasupra legii?”, a spus Claudiu Târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.