Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, reacție la decizia CCR pe moțiunea de cenzură: se dovedește BLATUL între PNL și PSD

blat

CCR a confirmat ce am spus mereu: blatul PNL - PSD din Parlament pentru blocarea moțiunii de cenzură depuse de USR a reprezentat un grav atac la adresa Constituției și statului de drept”, transite deputatul USR, Ionuț Moșteanu

„CCR a confirmat astăzi (luni - n.r.) ce am spus mereu: blatul PNL - PSD din Parlament pentru blocarea moțiunii de cenzură depuse de USR a reprezentat un grav atac la adresa Constituției și statului de drept. În motivarea deciziei CCR privind moțiunea de cenzură, Curtea spune:
- Acțiunea Parlamentului de a tergiversa întreaga procedură a moțiunii de cenzură, cu consecința punerii Guvernului în situația de a nu-și mai putea realiza în condiții optime rolul său constituțional și a prelungirii stării de incertitudine politică și juridică, reprezintă o rupere a relației de echilibru care trebuie să existe între puterile statului
- remediul juridic nu este cel al încetării procedurii de control parlamentar, ci, din contră, al continuării procedurii odată demarate.
- În consecință, au fost încălcate prevederile constituționale privind statul de drept și echilibrul puterilor în stat.
Curtea Constituțională a spus, negru pe alb, că Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și reprezentanții PNL și PSD au atentat la statul de drept”, scrie pe Facebook Ionuț Moșteanu.

El afirmă că CCR constată că nu a existat nicio suspiciune în privința semnăturilor.

„Cât despre așa zisele semnături false, tot CCR a spus că nu a existat nicio suspiciune. Concret, PNL și PSD au mințit. O așa zisă , împreună cu PSD, au călcat în picioare, cu bună știință, Constituția, totul pentru a-l face președinte la PNL pe Florin Cîțu”, conchide Moșteanu.

Curtea Constituţională a motivat luni decizia prin care a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR şi AUR. În opinia judecătorilor constituțioaliști, blocarea de către Parlament a dezbaterii şi votării moţiunii reprezintă o încălcare a Constituției. CCR a stabilit că semnăturile de pe pot fi depuse şi în copie, nu este obligatoriu să fie în original, iar preşedintele Camerei Deputaţilor trebuia să informeze Guvernul în ziua depunerii moţiunii, Birourile Permanente Reunite trebuiau să se întrunească şi să stabilească un calendar pentru parcursul parlamentar al moţiunii, iar moţiunea de cenzură trebuia dezbătută şi votată cu celeritate în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.