Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR salută decizia lui Klaus Iohannis de a respinge propunerea de revocare a şefei DNA

usr uniunea salvati romania

Uniunea Salvaţi România (USR) salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. "Nu era niciun dubiu că preşedintele Klaus Iohannis va respinge propunerea ministrului Tudorel Toader, bazându-se atât pe avizul şi explicaţiile specialiştilor CSM, cât şi pe rezultatele dovedite ale DNA în lupta anticorupţie, de când Laura Codruţa Kovesi a preluat conducerea instituţiei. Este decizia corectă şi firească, mai ales în contextul asaltului asupra justiţiei lansat în ultimul an şi jumătate de coaliţia PSD-ALDE", a declarat preşedintele USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

Conform sursei citate, propunerea de revocare înaintată de ministrul Tudorel Toader a fost bazată "pe un raport plin de greşeli", pe care şefa DNA Laura Codruţa Kovesi l-a demontat cu argumente solide în confruntarea de la CSM, iar acest raport a fost o urgenţă politică "în contextul promovării fără temei a modificărilor legilor justiţiei".

"Nu ne aşteptam ca, după această decizie a preşedintelui, liderii PSD-ALDE să renunţe la planul de decapitare a DNA. Ministrul marionetă al Justiţiei avea deja ordinul de la partid să sesizeze Curtea Constituţională. În opinia USR, este inadmisibil ca Guvernul să devină un instrument politic în lupta anticorupţie, în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor reale ale românilor", a mai afirmat Barna.

USR face un apel public la coaliţia PSD-ALDE "să nu îşi mai bată joc de români pentru a încerca să rezolve problemele penale ale lui Dragnea şi Tăriceanu", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.