Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR scapă de viceprimarul Lucian Judele de la Sectorul 3, cu mâna PSD

Radu Pop
judele

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, s-a înțeles cu organizația PSD a sectorului 3 pentru a-l schimba din funcție pe viceprimarul de sector, Ștefan-Lucian Judele. După mai bine de doi ani de când a fost ales viceprimar al sectorului 3, Lucian Judele (USR) are acum toate șansele să piardă funcția, în condițiile în care el a stârnit nemulțumiri inclusiv în rândurile propriului partid.

Surse din USR București afirmă că Lucian Judele a pierdut practic susținerea organizației sectorului 3, el provenind din aripa PLUS a partidului și fiind bănuit că îi este în continuare fidel lui Dacian Cioloș, cel care a rupt USR anul trecut, creând Partidul REPER. Aceleași surse precizează că Judele a rămas în USR doar pentru a-și păstra postul de viceprimar al sectorului 3, în condițiile în care plecarea din partid ar fi dus la pierderea funcției de consilier local și automat a celei de viceprimar.

Schimbarea din funcție a lui Lucian Judele ar urma să se facă săptămâna viitoare, dar nu este clar încă cine va deveni viceprimar în locul său.

E de precizat că USR deține cele mai multe mandate în Consiliul Local al Sectorului 3 (9 mandate), fiind urmat de PSD, cu 8 mandate și de PNL, cu 7 mandate. Partidul București 2020 (din partea căruia a candidat Robert Negoiță) are 5 mandate, iar PMP doar două. Majoritatea în Consiliul Local de sector e deținută de USR și PNL, care au împreună 16 mandate. Conform Codului Administrativ, pentru demiterea viceprimarului este nevoie de o majoritate de două treimi (20 de voturi).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.