Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR se contrazice: Reacţie la gestul primarului 'penal' care a semnat pentru campania 'Fără penali în funcţii publice'

arhiva personala
Catalin Chereches

USR a transmis, joi, după ce în spațiul public au apărut informații că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a semnat petiția "Fără penali în funcții publice", spunând că este doar un "gest ipocrit" iar edilul a încercat să oprească strângerea de semnături. USR ataşează mesajului o fotografie în care primarul Cherecheş este numit "penal", deşi campania de strângere de semnături se referă strict la persoanele condamnate definitiv.

"Toată lumea are dreptul să semneze inițiativa #FărăPenali dar nu vom aplauda gestul ipocrit al primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, judecat pentru corupție.Cherecheș a făcut tot ce i-a stat în putință să oprească strângerea de semnături în oraș",a scris USR, marți pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Ai o memorie slabă şi te concentrezi greu? Renunţă la aceste obiceiuri zilnice!

Primarul din Baia Mare ar fi respins autorizația de amplasare a cortului în oraș și ar fi dat ordine de ridicare a voluntarilor care se ocupau de strângerea se semnături, pentru inițiativa civică "Fără penali în funcții publice".

"A respins autorizația de amplasare a cortului în oraș. Timp de două luni jumătate, primarul Cherecheș a purtat membrii filialei USR Maramureș, prin mijloace abuziv birocratice, după avize care nici măcar nu erau necesare pentru amplasarea cortului, iar când le-am obținut pe toate a zis că a expirat cererea. A dat ordin ca voluntarii #FaraPenali să fie ridicați cu duba și amendați pentru că strângeau semnături în stradă. A trimis jandarmii peste membrii USR Maramureș în timpul conferinței de presă din fața primăriei în care se prezentau abuzurile primarului. România are nevoie de bun simț, profesionalism și cinste, exact lucrurile care îi lipsesc cel mai mult primarului din Baia Mare", au completat reprezentanții USR pe rețeaua de socializare, potrivit Mediafax.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a anunțat pe Facebook, că a strâns semnături pentru campania "Fără penali în funcții publice". Acesta spune că este o inițiativă "generoasă și lăudabilă" și "nu oricine poate să acceadă într-o funcție publică".

"Împreună cu reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare din cadrul Consiliului Local susțin inițiativa civică „Fără penali în funcții publice!”. Această inițiativă este una generoasă și lăudabilă care se pliază absolut perfect pe ceea ce prevede legislația în acest moment și nu recunosc nici o implicare al vreunui politician sau partid politic în acest demers pur civic, fiind vorba de toate aspectele care înseamnă interdicții pe care cetățenii României le au cu privire la accederea în funcții publice sau autorități locale, respectiv în Senatul României și Camera Deputaților sau pentru funcția de președinte al României. Conform legii, este stipulat foarte clar, nu pot fi alese persoane cărora li s-a interzis acest drept stabilit printr-o hotărâre judecătorească definitivă. Pe de altă parte, legea prevede foarte clar că atunci când ești condamnat definitiv pentru o infracțiune nu poți accede în funcțiile din autoritățile publice locale sau centrale", a scris primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Cum trebuie consumat usturoiul pentru beneficii maxime. Greşelile care generează efecte adverse.

Primarul a mai scris că tendința clasei politice este de a dilua justiția, iar inițiativa "Fără penali în funcții publice" este una normală.

Cherecheş a fost reales, în urma alegerilor locale din iunie 2016, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, dar a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş. El şi-a reluat mandatul după ce Curtea de Apel Cluj i-a ridicat măsura controlului judiciar.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, că au fost strânse cele 500.000 de semnături, din 21 de județe, pentru petiția „fără penali în funcții publice”, dar nu va fi încă depusă în Parlament pentru că partidul vrea să ajungă la 1.000.000 de semnături.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.