DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

USR se luptă pentru un post în Consiliul Legislativ! George Dircă: 'Este o secție de care mulți se feresc'

Facebook
george dirca usr

Senatorul George Dircă este propunerea USR pentru a conduce Secția de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ. El și-a anunțat astăzi candidatura și a dezvăluit pentru STIRIPESURSE.RO ce ar face din postura de președinte al acestei secții.

„Mă interesează această secție pentru că de aici pot să pun în dezbatere asanarea legislației și unificarea in Coduri. Doresc ca din postura de președinte al Secției să demarăm dezbaterile pentru adoptarea Codului electoral, Codul de mediu și Codul de urbanism și amenajare a teritoriului. Eu am dosarul depus. Este o secție de care mulți se feresc, dar nu înțeleg cât de importantă este”, a spus senatorul USR pentru STIRIPESURSE.RO, adăugând că România are nevoie de o reformă legislativă pentru că „avem 16.000 de acte normative în vigoare”.

În Consiliul Legislativ se mai regăsesc și Toni Greblă, dar și fosta judecătoare de la Curtea de Apel Craiova Mariana Moţ. Toni Greblă a fost propus pentru funcția de președinte al Secției de drept privat, iar Mariana Moț pentru cea de președinte al Secției de drept public.

Corpul de Control al prim-ministrului sesizează Antifrauda - Nereguli descoperite la Spitalul Universitar Bucureşti

Potrivit legii, „pot fi numite în funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ, preşedinte de secţie persoane care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, pregătire juridică superioară, precum şi o bună reputaţie profesională şi morală. Pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ şi preşedinte de secţie este necesară o vechime în activitatea juridică de cel puţin 15 ani, iar pentru funcţiile de şef sector şi şef departament, de cel puţin 8 ani”.

Amintim că termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a fost din nou prelungit, până marţi, la ora 12,00.

Motivul prelungirii este că până în prezent nu a fost depusă nicio candidatură.

De asemenea, potrivit deciziei conducerii Parlamentului, tot pentru această dată a fost prelungit termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

Dacă până marţi, la ora 12,00, vor fi depuse candidaturi pentru aceste funcţii, plenul Parlamentului se va reuni în şedinţă comună tot marţi, de la ora 16,00, cu prezenţa fizică a deputaţilor şi senatorilor, pentru a face numirile.

Lunea trecută, Birourile permanente prelungiseră pentru o săptămână acest termen tot pe motiv că nu au fost depuse candidaturi pentru aceste funcţii rămase vacante în urma demisiilor lui Şerban Iliescu (din funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ) şi a lui Sorin Gheorghe Popescu (preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.