Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR se revoltă împotriva lui George Simion, după ce liderul AUR l-a bruscat pe ministrul Energiei: 'Aplică metodele învățate de la idolii lor fasciști' (Video)

inquamFOTO/Octav Ganea
ionut mosteanu

USR, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuț Moșteanu, se delimitează de gestul lui George Simion (AUR), care l-a prins de gât în Parlament pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Moșteanu condamnă gestul lui Simion.

„Este inadmisibil ce s-a întâmplat în plenul Parlamentului. Extremiștii de la AUR l-au agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu pe care l-am chemat în fața Parlamentului să-și asume, cu mandatul pe masă, facturile uriașe pe care românii le plătesc pentru energie.

Un partid fascist, cu lideri asumați drept admiratori ai unor criminali de război, continuă să aplice metodele învățate de la idolii lor fasciști: anarhie și violență. Nu accept acest comportament! Nu trebuie să ajungem la linșaj ca să-i sancționăm pe cei care greșesc, acolo unde împing liderii AUR societatea. Violența nu face parte din societatea civilizată.

Ședința de plen s-a suspendat. Dezbaterea pe moțiunea simplă depusă de USR va fi reluată după ce extremiștii de la AUR opresc violențele. Îl putem sancționa pe Virgil Popescu cu mijloace democratice, prin dezbatere și vot, nu cu agresiune fizică”, a săus Ionuț Moșteanu, pe pagina lui de Facebook.

  • Context: Ședința de plen a Camerei Deputaților în care se dezbătea moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost închisă după ce copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul, l-a luat de ceafă și de braț și i-a urlat în față că este un hoț. Virgil Popescu i-a spus lui George Simion că este un prost și a încercat să-l îndepărteze. După citirea moțiunii simple, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a luat cuvântul de la tribună să răspundă acuzațiilor și să explice situația din energie. Din bănci, George Simion îi striga că este un hoț. „Pot sa-i spun dlui Simion sa-i ceara lui Putin sa ieftineasca gazul?”, a zis Popescu, vizibil deranjat de zgomotul făcut de Simion. În acel moment, co-președintele AUR a urcat la tribună, a pus mâinile pe ministru și și-au strigat reciproc „Esti un hot” si „Esti un prost”. „Hai,hai, hai, lovește-mă!”, i-a mai spus ministrul Energiei lui George Simion.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.