Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR: 'Situație fără precedent în ultimii 27 de ani: Guvernarea PSD – ALDE a intrat în incapacitate de plată'

usr uniunea salvati romania

Partidul Uniunea Salvați România reclamă situația gravă în care au fost aduși militarii români de către Ministerul Apărării Naționale care i-a anunțat că salariile și soldele lor din septembrie vor fi plătite eșalonat. ”Este o situație gravă fără precedent în ultimi 27 de ani când un minister ajunge în incapacitate de plată a salariilor în ultimul trimestru al anului. Iată, se confirmă avertismentele date de parlamentarii USR încă de la aprobarea bugetului de stat când spuneam că sumele alocate nu acoperă cheltuielile până la sfârșitul anului.”, afirmă deputatul Dan Barna, Purtătorul de cuvânt al USR.

Anunțul MApN de intrare în incapacitate de plată a salariilor este dovada clară că România este guvernată iresponsabil de o coaliție politică dispusă să sacrifice stabilitatea financiară a țării și angajamentele de plată asumate făță de angajații statului și partenerii internaționali pentru promovarea unor promisiuni electorale nesustenabile.

Uniunea Salvați România cere Guvernului României să asigure printr-o rectificare bugetară în regim de urgență fondurile necesare pentru plata salariilor și soldelor militarilor. Totodată, USR atrage atenția coaliției de guvernare să nu sacrifice alocarea bugetară pentru înzestrarea armatei conform angajamentelor asumate în plan internațional și să găsească alte soluții pentru plata cheltuielilor cu salariile din MApN. ”Este momentul adevărului pentru programul de guvernare PSD-ALDE. Aceasta este nota de plată pentru promovarea unor măsuri populiste care au dus la o criză bugetară fără precedent. USR cere guvernului Tudose să vină cu soluții de rectificare bugetară care să așeze cheltuielile statului pe baze economice reale și să oprească politica bugetară populistă catastrofală actuală.”, conchide deputatul Dan Barna, conform unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.