Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR solicită Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, să se alăture efortului european de ajutor în cazul Greciei şi Suediei

usr uniunea salvati romania

Reprezentanţii USR solicită Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, să se alăture efortului european de ajutor în cazul Greciei şi Suediei, ţări în care au murit zeci de persoane din cauza incendiilor, scrie Agerpres.

"Uniunea Salvaţi România transmite o scrisoare deschisă către reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale de a participa la efortul european de ajutor al Greciei şi Suediei. În urma incendiilor care au provocat zeci de morţi şi sute de răniţi, este necesar ca România să participe la o intervenţie comună, europeană. Mai mult, facem un apel către Guvern pentru ca, în contextul noului Cadru financiar european, România să pledeze pentru creşterea dotărilor din Mecanismul european de protecţie civilă. USR consideră că actuala sumă de 1 miliard de euro pe an este insuficientă în contextul schimbărilor climatice", se arată într-un comunicat al USR. 

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că România trebuie să arate, acum mai mult ca niciodată, solidaritatea de membru european. 

''Atât Grecia cât şi Suedia au nevoie de sprijinul nostru, realitatea din cele două ţări poate fi depăşită doar cu un ajutor colectiv. Fac un apel către autorităţile române să ofere României ocazia de fi un membru european şi să acorde sprijin autorităţilor elene şi celor suedeze. De asemenea, fac un apel şi pentru consolidarea Mecanismului european de protecţie civilă, având în vedere provocările pe care le resimţim din cauza încălzirii globale. Solidaritatea este singura garanţie a Europei unite", a declarat Dan Barna.

Citește și: Administraţia Bashar al-Assad a confirmat doborârea unui avion militar sirian de către armata israeliană

Potrivit USR, România a fost ajutată în repetate rânduri prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă. 

Inundaţiile din 2008 şi 2010, criza imunoglobulinelor din 2018, precum şi alte situaţii critice au constituit momente când România a cerut şi primit ajutorul celorlalte state europene, iar acum este momentul ca şi România să arate solidaritate cu naţiunile europene, susţine USR. 

De asemenea, şi reprezentanţii mediului privat sunt îndemnaţi să sprijine cu cele necesare efortul european de limitare a întinderii incendiilor. 

USR trage un semnal de alarmă şi asupra fenomenelor meteorologice extreme cauzate de încălzirea globală şi, în opinia reprezentanţilor formaţiunii, combaterea acesteia trebuie inclusă în toate politicile guvernamentale. 

''Un prim pas necesar pentru România ar fi găsirea unor soluţii pentru înnoirea înzestrării naţionale în materie de protecţie civilă, tocmai pentru a depăşi astfel de situaţii de criză, dacă ţara noastră s-ar afla într-o situaţie gravă datorată unor fenomene meteorologice extreme", a mai arătat USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.