Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, solicitare urgentă către Guvernul Orban: 'Stabilizarea cheltuielilor este prioritatea 0 în momentul de față'

epoch times romania
claudiu nasui

Liderul USR București, Claudiu Năsui, a cerut, miercuri, Guvernului Orban să oprească de urgență politica economiei bazată pe consum pentru a putea închide bugetul pe 2020. Năsui a subliniat că această politică aparține „guvernării ticăloase PSD”, iar repercursiunile acesteia se vor simți în timp dacă nu vor fi luate măsuri, întrucât deja importurile sunt mai mari decât exporturile, iar deficitul comercial dubat.

„Deficitul comercial s-a dublat din Iunie până în Octombrie: importurile sunt mai mari decât exporturile cu 14 miliarde de euro.

Deficitul nostru comercial a ajuns la 14 miliarde de euro, aproape dublu în comparație cu 7.7 miliarde de euro cât era în luna Iunie 2019. Doar pentru că am scăpat de guvernarea ticăloasă PSD asta nu înseamnă că am scăpat și de repercusiunile acesteia.

O economie bazată pe consum va avea tocmai astfel de efecte: producția paralizată de lipsa infrastructurii și a forței de muncă, iar consumul încurajat de stat artificial și pe datorie. E ca și cum ne-am luat pe datorie bunuri pe care nu ni le permitem, pe care apoi le achităm din împrumuturi pe care știm că nu avem din ce le plăti.

Această politică este total nesustenabilă și trebuie să se oprească urgent. Stabilizarea cheltuielilor este prioritatea 0 în momentul de față, dacă visăm la un buget care să poată fi închis pe 2020. Statul nu se mai poate lăfăi pe banii noștri, în timp ce noi ducem greul acestei economii. Plătim prea mult pentru a fi atât campionii taxelor pe muncă, cât și a datoriei pe care o acumulăm per capital”, se arată pe pagina de Facebook a lui Claudiu Năsui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.