Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR susține moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Florian Bodog

Florian Bodog

USR lansează un nou atac la adresa celor din PSD. Formaţiunea a anunţat că susţine moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

"Partidul Uniunea Salvați România susține moțiunea simplă, inițiată de partidul Mișcarea Populară, împotriva ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, pentru a sancționa incompetența în gestionarea problemelor din domeniu care au apărut în ultimele șase luni.

De la începutul anului, România s-a confruntat o epidemie de rujeolă şi disfuncţionalităţile majore în aprovizionarea cu vaccinuri destinate copiilor. În condiţiile în care Ministerul Sănătăţii ştia că stocurile de vaccin ROR împotriva rujeolei urmau să fie epuizate până la sfârşitul lunii aprilie, este inadmisibil faptul că abia la mijlocul lunii mai s-a semnat contractul de aprovizionare cu acest tip de vaccin. Lucrurile nu au stat mai bine nici în ceea ce priveşte achiziţionarea celorlalte vaccinuri.

Pe lângă declaraţii fals liniştitoare despre achiziția vaccinurilor, ministrul Sănătăţii a lansat promisiuni populiste cu privire la reducerea prețului medicamentelor. Reducerea a fost aproape inexistentă și nu a îmbunătățit în nici un fel nivelul de trai și accesul la medicamente al bolnavilor. În schimb, multe medicamente aflate pe lista de compensare, esenţiale pentru supravieţuirea pacienților români, pleacă spre export de îndată ce ajung în depozitele distribuitorilor şi farmaciilor, din cauza politicii deficitare din domeniu.

În loc să găsească soluții la exportul paralel de medicamente, Ministrul Sănătăţii a preferat să ignore această situație, la fel cum a preferat să amâne și o decizie în privinţa autorizării sanitare a spitalelor, deși peste 130 de spitale din România au autorizaţii sanitare de funcţionare formale, neconforme cu cerinţele minime obligatorii, eliberate sub promisiunea unor rapide îndreptări a neajunsurilor.

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog nu a avut curaj să decidă închiderea spitalelor care nu îndeplinesc cerinţele din planurile de conformare nici după 8 ani de când acestea au fost constatate, în schimb a promis construirea, până în anul 2020, a unei platforme medicale pompos denumite “Spitalul republican“, pentru care ar urma să cheltuie 1000 de milioane de euro. În mod cert, cu doar o mică parte din această sumă s-ar putea înlătura lipsa de conformitate a celor 130 de spitale!

Incapacitatea ministrului Sănătăţii de a gestiona fondurile din domeniu rezultă și din declarațiile contradictorii cu privire la achiziția de noi ambulanțe. USR consideră că există riscul real că aparatura să fie achiziţionată şi să nu existe medici sau asistente care să ocupe aceste posturi, nici în prezent, nici în viitor, şi să nu existe nici finanțare pentru respectivele posturi. Modalitatea în care toate aceste probleme au fost abordate în aceste luni oferă motive majore de îngrijorare oricărei persoane, demonstrând că sistemul sanitar nu este o prioritate zero, ci o prioritate redusă la zero. Suntem convinși că într-o zi soarta bolnavilor din această ţară va deveni o prioritate reală, o preocupare de prim rang a celor aflaţi la putere, dar, din păcate, nu este cazul acestei guvernării PSD. Sperăm că moțiunea simplă va întruni voturile necesare, inclusiv, cu ajutorul celor mai lucizi membri ai PSD, care nu vor să își asume responsabilitatea pentru greşelile şi deficienţele organizatorice dovedite de ministrul Florian Bodog", se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.