Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR cere publicarea tezelor de doctorat: 'Trebuie să punem capăt discuţiilor despre plagiate!

doctorat diploma

USR a solicitat punerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a proiectului privind publicarea tezelor de doctorat pe pagina Ministerului Educaţiei şi la Biblioteca Naţională, însă, în şedinţa Biroului permanent, PNL, PSD şi UDMR s-au opus, a afirmat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, adăugând că reprezentanţii partidelor din coaliţie "preferă să nu se discute acest subiect în Parlament" pentru că "îl doare foarte tare" pe premierul Nicolae Ciucă.

"USR a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului 150/2022. Este un proiect al USR prin care cerem un lucru simplu: publicarea tezelor de doctorat pe pagina Ministerului Educaţiei şi publicarea la Biblioteca Naţională a României pentru a pune capăt discuţiilor despre plagiate, mai ales despre plagiatele politicienilor. Pentru că vedem că de luni de zile toată lumea caută doctoratul domnului Ciucă, doctoratul domnului Bode, lucrarea domnului Grindeanu şi ele au dispărut. Asta ar ajuta pe toată lumea, ar reda încrederea în mediul academic românesc, simplu fapt al publicării pe site-ul Ministerului Educaţiei şi publicarea la Biblioteca Naţională, unde ar putea fi consultat oricând de către oricine", a spus Moşteanu, luni, la Parlament.

El a adăugat că PNL, PSD şi UDMR s-au opus introducerii pe ordinea de zi, cu toate că termenul de dezbatere expiră în 15 septembrie. Moşteanu a susţinut că partidele din coaliţie urmăresc ca proiectul să fie adoptat tacit de Cameră şi să fie "îngropat în sertarele comisiilor" la Senat.

"Deşi termenul de adoptare tacită expiră în câteva zile, ei preferă să nu se discute în Parlament despre acest subiect, pentru că ei ştiu că îl doare foarte tare pe domnul Ciucă. O să cerem din nou la plen astăzi, o să cerem introducerea pe ordinea de zi şi vom cere votul parlamentarilor. Credem cu tărie noi, la USR, că acesta este un lucru bun care, repet, va pune mai multă lumină şi va ajuta tot mediul academic românesc. (...) Termenul de adoptare tacită este 15 (septembrie - n.r.). În acest caz o să meargă la Senat şi acolo PSD şi PNL vor îngropa acest proiect în sertarele comisiilor de raport şi, probabil, va rămâne acel proiect acolo până când tot cineva de la PNL sau PSD se va supăra pe domnul Ciucă şi îi va arăta pisica. Nu vrem ca aceste lucruri să fie folosite pentru bătăliile interne din coaliţia PNL-PSD. Vrem un lucru foarte simplu: publicarea acestor teze de doctorat pe site şi la Biblioteca Naţională", a subliniat Moşteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.