Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vine cu dezvăluiri despre vouchere: PSD şi PNL nu au negociat cu Comisia Europeană sumele necesare pentru acordarea voucherelor

knd.ro
tichet vacanta voucher

USR susţine că, într-un răspuns oficial de la Bruxelles, se arată că PSD şi PNL nu au negociat cu Comisia Europeană sumele necesare pentru acordarea voucherelor destinate persoanelor vulnerabile. "Într-un răspuns oficial de la Bruxelles la o întrebare din partea USR se arată că PSD şi PNL nu au negociat cu Comisia Europeană sumele necesare pentru acordarea voucherelor destinate persoanelor vulnerabile", se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES de USR.

Potrivit sursei citate, deputatul USR Cristian Seidler a transmis o serie de întrebări către Comisia Europeană. Mai exact, Sedler a întrebat dacă autorităţile din ţara noastră au iniţiat discuţii cu Comisia Europeană despre finanţarea voucherelor pentru persoanele vulnerabile şi dacă a aprobat Comisia Europeană fonduri pentru populaţia vulnerabilă din România.

"În răspuns, Comisia Europeană susţine că 'detaliile unei astfel de finanţări se află în prezent în procesul de negociere cu autorităţile române, aşa cum este cazul tuturor măsurilor FSE+ preconizate în cadrul Programelor de Incluziune şi Demnitate Socială sau Educaţie şi Ocuparea Forţei de Muncă. Desfăşurarea adecvată a operaţiunilor viitoare, inclusiv a schemelor de tichete relevante pentru a sprijini cu asistenţă materială grupurile ţintă cele mai vulnerabile din punct de vedere social, va face, prin urmare, subiectul unor discuţii informale şi formale suplimentare'. De la lansarea acestei măsuri, anunţate cu surle şi trâmbiţe de Ciolacu şi Ciucă, USR a avertizat că nu există o sursă clară de finanţare şi în niciun caz nu va putea fi acoperită doar din fonduri europene", mai spun reprezentanţii USR.

Aceştia precizează că bugetul iniţial, "prezentat pe cartoane colorate de PSD şi PNL", a scăzut de la 1 miliard de euro la 3,1 miliarde de lei în hotărârea de Guvern, iar beneficiarii au scăzut de la 4,7 milioane la 2,8 milioane.

"Coaliţia a anunţat al doilea pachet de măsuri, dar e foarte clar că nici la primul pachet de măsuri nu au încă finanţarea. Pentru vouchere, au promis că vor fi finanţate cel puţin în proporţie de 50% din fonduri europene, dar avem răspunsul Comisiei Europene şi confirmarea că nu au niciun fel de contract în acest sens, ci că vor exista discuţii viitoare formale şi informale, nimic mai mult. Problema este că acest Guvern promite, vorbeşte, dar nu are nimic în spate. Exact ca la Gala Bute: ni s-a spus că toate cheltuielile vor fi din fonduri europene, dar ulterior s-a dovedit că le-au plătit românii din buzunar", a declarat Cristian Seidler.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.