Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea lege prin care românii pot urma mai uşor cursuri de formare şi calificare

sigla USR
USR

USR a depus, la iniţiativa senatoarei Silvia Dinică, două proiecte de lege prin care cursurile de formare şi calificare profesională ce nu necesită practică să devină mai accesibile românilor. În acest fel, tot mai mulţi oameni vor putea participa la astfel de cursuri, alegând modalitatea cea mai avantajoasă pentru ei - online sau cu prezenţă fizică.

„Ne confruntăm cu o problemă semnificativă în ceea ce priveşte accesul la formare profesională pentru adulţi. În 2021, doar 4,9% dintre români au urmat cursuri de formare profesională. Suntem pe ultimele locuri din Uniunea Europeană. Cele două proiecte iniţiate vor face posibil ca mai mulţi oameni să beneficieze de cursuri de formare şi calificare. Dacă proiectele devin legi, oamenii vor avea mai uşor acces la cursurile de formare profesională şi vor reuşi să-şi administreze participarea în funcţie de programul lor şi indiferent de locaţia în care se află”, a afirmat senatoarea USR Silvia Dinică, conform unui comunicat de presă al partidului.

Primul proiect permite ca pregătirea teoretică a cursului să poată fi făcută online, în condiţiile în care anii de pandemie COVID-19 au dovedit că mediul online este o soluţie validă pentru a rămâne conectaţi la educaţie şi pentru dezvoltare profesională.

Concret, proiectul propune modificarea OUG 32/2020 astfel încât pregătirea teoretică a programelor de formare profesională, cu excepţia programelor de nivel de calificare 1, să se poată desfăşura şi în sistem online.

Al doilea proiect depus în Parlament reglementează în acelaşi sens testările, bazându-se pe faptul că, în afara cursurilor pentru calificare într-o profesie, evaluarea competenţelor nu necesită şi o probă practică susţinută în faţa unei comisii de evaluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.