Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Utilizatorii Revolut din România pot să doneze de acum organizațiilor 'Dăruieşte Viaţa', 'SOS Satele Copiilor' și Asociaţiei Magic

Agerpres
visa mastercard

Utilizatorii Revolut din România pot să doneze de acum şi organizaţiilor ''Dăruieşte Viaţă", ''SOS Satele Copiilor" şi Asociaţiei Magic prin funcţionalitatea Donaţii din aplicaţie, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES.

Revolut a încheiat parteneriate cu unele dintre cele mai mari organizaţii caritabile din România, iar acum le permite utilizatorilor să rotunjească plăţile efectuate cu cardul şi să doneze diferenţa de bani către ''Dăruieşte Viaţă", Asociaţia Magic şi ''SOS Satele Copiilor''. În plus, clienţii Revolut vor putea să stabilească şi donaţii recurente, conform Agerpres.ro.

Toţi banii donaţi de utilizatori vor ajunge la fiecare dintre cele trei organizaţii caritabile, fără ca Revolut să perceapă vreun comision pentru aceste tranzacţii. Nu există o limită minimă pentru sumele donate, iar funcţionalitatea poate fi activată şi dezactivată oricând de către utilizatori.

Citește și:  ZIUA Z la PSD. Se va decide cu toate cărțile pe masă - ANTICIPATE sau Guvernul Cîțu. Care sunt riscurile și cum afectează deciziile procurorilor deciziile

"Dăruieşte Viaţă", Asociaţia Magic şi "SOS Satele Copiilor" sunt primele trei ONG-uri locale către care românii pot dona, datorită popularităţii lor în rândul utilizatorilor Revolut din ţară. Fiecare dintre aceste organizaţii se dedică unei cauze sociale importante şi are un impact pozitiv asupra societăţii româneşti.

"Implicarea în cauze sociale este importantă, atât pentru noi, Revolut, cât şi pentru utilizatorii noştri. Ne bucurăm să le putem da utilizatorilor români ocazia de a susţine unele dintre cauzele favorite printr-o o simplă apăsare de buton şi fără comisioane. Admirăm foarte mult tot ceea ce au realizat până acum 'Dăruieşte Viaţă', Asociaţia Magic şi 'SOS Satele Copiilor' şi suntem entuziasmaţi că le putem oferi sprijin. Ne luăm angajamentul să extindem în timp lista ONG-urilor locale către care utilizatorii români pot dona şi, prin aceasta, să ne aducem contribuţia la proiecte care fac cu adevărat diferenţa în societate", a declarat Irina Scarlat, Head of Growth CEE - Revolut, citată în comunicat.

În România, doar unul din doi copii diagnosticaţi cu cancer supravieţuieşte. "Dăruieşte Viaţă" a decis să schimbe această statistică dramatică prin construirea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer şi alte boli grave România, unde aceştia să primească îngrijire ca în Europa de Vest. #NoiFacemUnSpital a devenit cea mai mare comunitate implicată din România, care îşi propune să le ofere autorităţilor, prin spitalul construit, un exemplu de bună practică ce poate fi replicat apoi în întreaga ţară.

"Peste 300.000 de persoane fizice şi peste 4.000 de companii s-au alăturat iniţiativei #NoiFacemUnSpital. Suntem o comunitate care arată că se poate. Ne bucurăm că membrii comunităţii Revolut se pot alătura şi ei şi pot pune o cărămidă metaforică la construcţia şi întreţinerea Spitalului care va salva vieţi", a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare 'Dăruieşte Viaţă'.

La rândul său, Carmen Uscatu, fondatoare 'Dăruieşte Viaţă', a adăugat: "#NoiFacemUnSpital este mai mult decât un proiect curajos al Asociaţiei 'Dăruieşte Viaţă'. Este un fenomen social. Este felul nostru, al tuturor, de a arăta că se poate. Că implicarea este, de fapt, un gest de igienă personală. Că tu poţi schimba ceva şi îl poţi inspira şi pe cel de lângă tine să facă la fel. Cred că susţinătorii acestui proiect arată că aceasta este, de fapt, normalitatea. Şi că, în ţara lui nu-se-poate, de fapt, se poate".

Scopul Asociaţiei Magic este să dezvolte şi să implementeze programe şi proiecte pentru a îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii a copiilor, adolescenţilor şi tinerilor diagnosticaţi cu cancer şi alte afecţiuni grave din Romania.

Din 2014, Asociaţia Magic oferă tabere, cazare, suport psihologic, material şi financiar copiilor şi familiilor acestora. În timp, Magic a devenit o reţea a solidarităţii formată din parteneri, voluntari, donatori şi medici, ce este alături familiilor şi care funcţionează ca o adevărată plasa de siguranţă pentru acestea.

Citește și: Guvernul INTERZICE românilor să-și mai crească porcii în propria gospodărie/ UPDATE

"De aproape şase ani, în Magic vedem ce înseamnă fiecare mână de ajutor pentru familiile care au un copil bolnav. Gesturile de bunătate se traduc în linişte, sprijin material ori emoţional. Orice donaţie poate însemna şansa unui părinte să fie aproape de copilul aflat la tratament sau o zi de tabără pentru un copil care n-are parte de multe zile fericite. Împreună cu Revolut, rămânem alături de cei care contează pe sprijinul nostru", a declarat Jeanina Zgîrie, Coordonator Fundraising Asociaţia Magic.

"SOS Satele Copiilor" este o organizaţie neguvernamentală cu misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental şi de a-i susţine şi proteja pe cei care riscă să-l piardă. Peste 700 de copii din comunităţi vulnerabile sunt incluşi în programele SOS la nivel naţional şi în Satele SOS. Începând cu 1993, peste 400 de copii au fost crescuţi în "Satele SOS din România" şi au fost integraţi în societate, în timp ce aproape 3.500 de copii au fost ajutaţi să crească acasă, în familie.

"Misiunea pe care 'SOS Satele Copiilor' şi-a asumat-o în urmă cu peste 25 ani este de a oferi o familie iubitoare copiilor vulnerabili. Dincolo de cifre, de peste 65.000 de beneficiari, sunt vieţi schimbate în bine, sunt oameni şi destinele lor. Sunt copii şi tineri ce au primit sprijinul necesar să se facă mari şi să aibă şansa unei vieţi decente. Destinul unui om este o imensă responsabilitate, pe care o ducem alături de susţinătorii noştri cu suflet mare. Este o mare bucurie şi onoare că Revolut se alătură familiei SOS, iar mesajul nostru va ajunge la cât mai mulţi oameni de bine. Prin intermediul Revolut, fiecare utilizator poate oferi un sprijin copiilor aflaţi în dificultate", a declarat Diana Podaru, director general "SOS Satele Copiilor".

Funcţionalitatea Donaţii a fost lansată la data de 1 iulie 2019, cu trei organizaţii caritabile globale: Asociaţia LGBTI ILGA-Europe, Salvaţi Copiii şi WWF. Ulterior, au fost adăugate pe lista ONG-urilor din aplicaţie Movember şi Alianţa Pădurilor Tropicale. În ianuarie 2020, Revolut a încheiat un parteneriat cu Crucea Roşie şi WWF şi a lansat un apel pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de incendiile de vegetaţie din Australia.

De la lansarea funcţionalităţii, utilizatorii au donat peste 1,15 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.