Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UVT se află între primele 7% dintre universitățile lumii, conform clasamentului realizat de Center for World University Rankings (CWUR) 2023

UVT
Universitatea de Vest UVT

UVT se află între primele 7% dintre universitățile lumii, conform clasamentului realizat de Center for World University Rankings (CWUR) 2023

Universitatea de Vest din Timişoara se situează între primele 6.3% universități din lume, dintr-un total de 20,531 de instituții de învățământ superior aflate în ierarhia realizată de către Center for World University Rankings (CWUR). Din acest motiv, UVT a fost inclus în top 2000 Center for World University Rankings CWUR, ediția 2023, ocupând poziția 1282 la nivel internațional.

În acest top au fost incluse doar nouă universități din România, UVT fiind clasată între primele cinci universități din România.

CWUR măsoară performanța universităților pe baza a 4 indicatori de performanță:

calitatea educației (25%),

inserția profesională a absolvenților (25%),

calitatea personalului academic (10%) și

performanța cercetării (40%).

Acest ultim indicator, performanța cercetării, este constituit astfel: rezultatele cercetării – număr de articole (10%), publicațiile de înaltă calitate – număr de articole apărute în jurnale de top (10%), influența cercetării – număr de articole apărute în jurnale de mare influență (10%) și citările – număr de articole cu număr mare de citări (10%).

The Center for World University Rankings este o organizație de top, localizată în Emiratele Arabe Unite, care oferă consultanță politică, perspective strategice și servicii de consultanță guvernelor și universităților pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale și de cercetare. CWUR publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele 9 ranking-uri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metaranking.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Merită să apreciem importanța acestui clasament, publicat cu începere din anul 2012, care este unic prin faptul că se bazează doar pe indicatori de performanță obiectivi, pentru toți cei patru piloni cheie care stau la baza metodologiei clasamentului (calitatea educației, inserția profesională a absolvenților, calitatea personalului academic și performanța cercetării), fără a se baza pe sondaje de opinie și pe informații raportate de universități. Este un rezultat la care au contribuit toți universitarii și cercetătorii comunității noastre academice, iar clasamentul pune accent egal pe educație și cercetare, cele 20.000 de universități fiind analizate și clasificate în funcție de performanțe. Este unul dintre clasamentele anuale care ne motivează pentru obținerea de viitoare rezultate și mai consistente.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.