Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzbekistanul va implementa recomandările ONU privind drepturile omului, mai puţin cele pentru homosexuali

negrescu.ro
drepturile omului

Uzbekistanul a anunţat miercuri că va implementa treptat sute de recomandări ale Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile omului, mai puţin cele pentru homosexuali, informează Reuters. Mahmud Istamov, adjunct al ministrului justiţiei de la Taşkent, a precizat că homosexualitatea va fi considerată în continuare infracţiune, iar drepturile minorităţilor homosexuale nu se află pe agenda autorităţilor din Uzbekistan, scrie Agerpres.

În timpul preşedinţiei lui Islam Karimov, din 1989 până la moartea acestuia, în 2016, Uzbekistanul a fost criticat periodic pentru nerespectarea drepturilor omului, reaminteşte Reuters. Luna aceasta, Uzbekistanul a prezentat la Geneva un raport către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului şi, potrivit lui Istamov, "de data aceasta am mers acolo cu fruntea sus, datorită schimbărilor produse în ultimul an şi jumătate". Perioada menţionată este cea de după preluarea conducerii de către noul preşedinte, Şavkat Mirzioiev.

Citește și: ONU suspendă temporar sancţiunile pentru a permite oficialilor nord-coreeni să participe la summitul din Singapore

Actualul şef al statului a luat unele măsuri legate de drepturile omului. În Uzbekistan au fost eliberaţi mai mulţi deţinuţi politici închişi sub regimul Karimov şi au fost eliminaţi de pe o listă neagră mii de cetăţeni consideraţi potenţiali extremişti. 

Directorul Centrului Naţional pentru Drepturile Omului, Akmal Saidov, a arătat că Uzbekistanul a primit peste 200 de recomandări din partea ONU şi urmează să le aplice treptate. Potrivit unor oficiali, conducerea de la Taşkent intenţionează să semneze convenţia ONU privind tortura şi să reducă suprafeţele cultivate cu bumbac, unde s-a folosit munca forţată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.