Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control, avertizează Violeta Alexandru

Facebook
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis directorilor inspectoratelor teritoriale de muncă să termine cu ”practicile” de atenţionat persoana la care merg în control, dar şi să iasă din birouri, “din locurile comode” în care stau cu aer condiţionat, şi să meargă alături de echipe pe teren, potrivit news.ro.

Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, că nu le cere şefilor din inspectoratele teritoriale de muncă să îşi facă norma de sancţiuni, ci o interesează activitatea resposabilă.

“Aş vrea să le transmit inspectorilor, inspectorilor şefi, inspectorilor din inspectoratele teritoriale de muncă că nu le cer să facă norma. Scopul nu este să îmi comunice mie statistici peste statistici pentru că verific în teren, inclusiv personal, în ce măsură activitatea lor este desfăşurată riguros şi făcută cu responsabilitate în scopul prevenirii încălcării legii cu privire la măsurile de distanţare socială, cu privire la protejarea angajaţilor. De aceea le spun nu norma mă interesează, ci activitatea serioasă, activitatea responsabilă pe care vă rog să o desfăşuraţi în comunităţile, în judeţele de care răspundeţi”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a menţionat că inspectorii şefi trebuie să meargă cu echipele în teren şi să înceteze practicile de atenţionat persoana la care merg în control.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

“Aş vrea ca toţi inspectorii şefi să fie cu echipele lor pe teren. Daţi un exemplu personal, mergeţi cu aceste echipe, mergeţi în vizite neanunţate, în sensul în care vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control. Vă rog să înceteze orice fel de practică despre care am cunoştinţe că se mai întâmplă în inspectoratele teritoriale de muncă şi să vă asumaţi responsabil rolul pe care îl aveţi, şi anume pe de o parte de educare şi pe de altă parte de sancţionare, acolo unde se impune. (…) Cer inspectorilor şefi să ieşiţi din birouri, din teren, din locurile comode în care staţi cu aer condiţionat, plăcut în sediile noastre ale inspectoratele teritoriale de muncă şi să mergeţi alături de echipe în teren în această perioadă”, a precizat Violeta Alexandru.

Ea a mai solicitat ca reprezentanţii ITM să respecte masurile de protecţie sanitară.

“Vă atrag atenţia că sunteţi în primul rând dumneavoastră un exemplu, să nu aud că în vreun inspectorat teritorial din ţară există colegi care stau îngrămădiţi, există colegi care nu poartă mască, există acţiuni de verificare în care şef de ITM nu are mască, nu are toate măsurile de protecţie luate, să nu aud acest lucru, oamenii nu au cum să aibă încredere în regulile stabilite de autorităţi dacă exact cei care sunt în măsură să le verifice dacă sunt respectate fac rabat de la lege şi vă rog să ţină cont de faptul că sancţiunile noastre şi măsurile pe care le vom lua, le vom lua cu atât mai ferm cu cât dumneavoastră purtaţi responsabilitatea respectării legii în România în acest moment”, a transmis ministrul Muncii.

Ea a cerut mobilizare maximă la nivelul inspectoratelor teritoriale de muncă şi să nu fie luate concedii.

“Se pregătesc noi măsuri de sprijin adoptate de către Guvern în perioada următoare. Vor fi nişte decizii luate în legătură cu activitatea zilierilor şi sezonierilor. Săptămâna viitoare vom lansa public o aplicaţie prin care să se poată înregistra mult mai uşor folosind tehnologia, activitatea celor care lucrează în regim de zilieri, vom avea verificări şi în această privinţă, le luăm pe rând, vă cer mobilizare maximă, fără concedii, nu e cazul de concedii în această perioadă, dacă vreţi respect din partea oamenilor, acest respect se câştigă prin muncă şi seriozitate”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ea a cerut şefilor de ITM-uri să le pese şi să reacţioneze atunci când în drumul spre serviciu văd un şantier în care muncitorii nu au echipamente de protecţie.

“Rog şefii, inspectorii şefi din teritoriu să iasă în teren alături de echipe. Şi le mai cer un lucru, în încheiere, le cer să le pese. Dacă în drumul lor de acasă la serviciu văd un şantier în care se lucrează fără echipamente de protecţie, să se dea jos din maşinile scumpe şi să vadă ce se întâmplă. Dacă au semnale, că doar nu le-oi primi doar eu, dacă au semnale de la oameni că există muncă nedeclarată sau că lucrează în condiţii primare, în sensul de nu li se asigură un confort, o stare minimală, decentă pentru desfăşurarea activităţii, să le pese”, a mai transmis Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.