Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi 'baie de sânge' în Parcul Naţional Luangwa: Întreaga lume e în stare de șoc după ce Guvernul Zambiei și-a anunțat decizia

africa

Zambia a provocat miercuri revolta activiştilor pentru drepturile animalelor anunţându-şi intenţia de a sacrifica un număr de 2 000 de hipopotami în următorii cinci ani pentru a reduce numărul considerat excesiv al acestora în estul ţării, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Eugen Teodorovici despre europarlamentare: 'Nu sunt interesat nici de postul de comisar și nici de nu mai știu ce în afara României'

Sacrificarea animalelor ar urma să înceapă în luna mai în momentul deschiderii sezonului de vânătoare, au indicat surse din cadrul Ministerul Turismului.

"În prezent, numărul de hipopotami din Parcul Naţional Luangwa de Sud este de 13.000, în timp ce Luangwa nu poate găzdui decât 5.000 de exemplare (...) Acest fapt reprezintă un pericol pentru ecosistem", a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul ministerului amintit sub protecţia anonimatului.

Autorităţile din Zambia au anunţat în ultimii ani proiecte similare, însă au renunţat de fiecare dată la presiunea activiştilor pentru drepturile animalelor, care şi-au făcut auzită vocea şi săptămâna aceasta.

ONG-ul Born Free a respins argumentele formulate de autorităţi.

"Prima dată a fost vorba de prevenirea unei epidemii de antrax. Apoi nivelul apei din râul Luangwa era prea mic. Acum este vorba de un număr prea mare de hipopotami. Niciuna dintre aceste justificări nu ţine", a declarat preşedintele Born Free, Will Travers.

Pentru ONG, proiectul autorităţilor din Zambia este motivat în principal de aspecte de natură economică, deoarece hipopotamii vor fi vânduţi sub formă de trofee.

Potrivit lui Travers, sacrificarea hipopotamilor ar putea genera venituri de circa 3 milioane de euro.

O companie din Africa de Sud oferă deja un sejur în Zambia cu un "pachet hipopotam", de 200.000 de rand (12.800 de euro), pentru cinci animale ucise per vânător, a indicat ONG-ul.

Hipopotamii sunt consideraţi animale "vulnerabile" de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN), în condiţiile în care în prezent în întreaga lume există doar 130.000 de exemplare în libertate, potrivit estimărilor Born Free.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.