Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP Bacău face ANCHETĂ după ce un tânăr de 18 ani, care s-a vaccinat, a avut simptome de infarct: 'Nu s-a raportat cazul ca o posibilă reacție postvaccinală'

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

DSP Bacău vine cu precizări după ce un tânăr de 18 ani a ajuns la spital cu simptome de infarct, la câteva zile după ce s-a vaccinat împotriva COVID.

"Urmare a vehicularii in spațiul public a informațiilor referitoare la cazul tânărului din comuna Livezi, Jud.Bacau, pentru corecta informare a opiniei publice, DSP Bacau face următoarele precizări:

Pacientul în vârstă de 17 ani și 10 luni din județul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești - Compartiment Primire Urgențe, la data de 08.06.2021 cu urmatoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracica;

➢ Conform informatiilor detinute la nivelul CPU-Spital Onesti, persoanei in cauza i s-au efectuat multiple investigatii clinice si paraclinice;

➢ Urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de catre medicul cardiolog, pacientul a fost transferat in aceeasi zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, pentru investigatii suplimentare, unde se afla internat si la acest moment, cu stare generala ameliorata.

Mentionam ca pacientul a fost vaccinat în data de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doza II), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, nu a raportat cazul ca fiind  o posibila reactie postvaccinala.

Daignosticul final se va stabili dupa parcurgerea tuturor investigatiilor de specialitate", anunță DSP Bacău.

Un tânăr de 18 ani din comuna Livezi, județul Bacău, a fost transportat de urgență la Iași, cu elicopterul SMURD, cu suspiciune de infarct miocardic. Medicii urmăresc cazul, având în vedere vârsta fragedă pentru un astfel de diagnostic, dar mai ales pentru că tânărul se vaccinase în urmă cu doar 3 zile cu a doua doză de Pfizer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.