Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin vaccinare

Guvernul Ungariei a decis să facă obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters, potrivit agerpres.

"Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical... am extins această regulă pentru coronavirus", a mai spus Orban pentru Kossuth Radio.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria "va fi şi ea afectată", notează MTI. El a insistat însă că Ungaria, cu 55% din populaţia sa complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă.

El a adăugat că Ungaria este prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 de la 1 august.

Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat de asemenea în şcoli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.