Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea contra rujeolei se poate face acum și la copiii între 9-11 luni, după ce autoritățile au declarat epidemie de pojar

www.punctul.ro
Rujeolă

Vaccinarea împotriva rujeolei se poate face acum și la copiii care au între 9 și 11 luni, după ce Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de pojar, informează Rador Radio România.

Schema națională de vaccinare prevede administrarea primei doze de ser ROR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei la un an, însă condițiile actuale au determinat scăderea vârstei de vaccinare. Aproape 2.000 de cazuri de rujeolă au fost confirmate de la începutul anului - aproximativ 200 doar în ultima săptămână a lunii noiembrie.

Ministerul Sănătății atrage atenția că - pe lângă numărul de cazuri - a crescut foarte mult și cel al copiilor care sunt internați în spitale. Acoperirea vaccinală cu prima doză ROR este de 78%, iar cu a doua - de 62% dintre copiii eligibili, în scădere de mai bine de 10 ani. În aceste condiții, autoritățile vor derula o campanie de informare a părinților. De altfel, autoritățile amintesc că recenta adoptare a Strategiei naționale de vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.