Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea îi dezbină pe medici: 'Două doamne doctor mă invită să las deoparte Jurământul lui Hippocrate'

medici

Un medic rezident ORL semnalează că unii medici sunt de acord cu ideea de a-și refuza pacienții care nu vor să se vaccineze, în timp ce alții consideră că gestul ar fi incorect.

Citește și: Augustin Zegrean face lumină în decizia CCR privind pensiile. Care sunt efectele

„De anul trecut si pana azi am facut parte dintr-un grup pe Facebook intitulat ironic “Medici la datorie”. Azi, 13 ianuarie 2021, o doamna avocat posteaza, pe acest grup, stirea cu medicul de familie din Calarasi care a anuntat ca renunta la pacientii care nu se vaccineaza.

In descrierea postarii, doamna avocat aminteste o lege care prevede intreruperea relatiei medic-pacient (Legea 95/2006) si mai precizeaza ca “refuzul de vaccinare poate constitui motiv de intrerupere a relatiei medic pacient doar daca vreun judecator il va considera ca fiind act ireverentios sau ostil la adresa medicului”, iar in final invita membrii grupului (doar medicii) sa raspunda la intrebarea: “ Dupa opinia dvs. refuzul de vaccinare este un act ostil sau ireverentios la adresa medicului?” (PRINTSCREEN 1)

Vazand ca majoritatea sunt de acord cu medicul de familie din Calarasi, mi-am permis sa am si eu o parere, am lasat un comentariu si am primit destul de repede raspuns de la 2 doamne doctor care ma invita sa las deoparte Juramantul lui Hippocrate pentru ca “e desuet”. Din pacate doar la una dintre dansele am reusit sa ii raspund inapoi si sa fac printscreen, deoarece, ca o consecinta a ceea ce am scris am fost repede eliminat de pe grup.

Cand mi-am dat seama de cenzura, am inceput sa fac PRINTSCREEN-URI dar nu am apucat la toate comentariile.

Mai jos aveti o mostra din cum gandesc unii medici vaccinati si bine echipati (nu ca la inceputul pandemiei cand puteai sa invoci lipsa “armelor” impotriva COVID-19) despre acest subiect - cat am apucat sa fac printscreen inainte de a fi scos de pe grup pentru ca mi-am permis sa nu fiu de acord cu retorica unora.

PS: Cand cititi comentariile sa nu uitati sa luati in considerare ca acest grup se numeste “MEDICI LA DATORIE”.”, a scris pe Facebook medicul rezident Girbe Sergiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.