Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea obligatorie dezbină scena politică germană

Bio-Infomedia
vaccin arnm

Intenţiile guvernului german cu privire la vaccinarea obligatorie la nivel naţional au ajuns unul din cele mai sensibile subiecte politice, coaliţia guvernamentală fiind tot mai presată să explice modalităţile de realizare a obiectivului respectiv, transmite marţi dpa.

Chiar dacă majoritatea partidelor, atât de dreapta, cât şi de stânga, sunt în favoarea unei astfel de măsuri, totuși programul iniţial al cancelarului Olaf Scholz, care preconiza că vaccinarea va fi impusă de la "începutul lui februarie sau martie", pare însă tot mai puţin fezabil, apreciază agenţia citată.

Cele trei partide din coaliţie au sugerat că modalitatea optimă de stabilire a paşilor de urmat constă în consemnarea propunerilor venite din partea unor parlamentari sau grupuri parlamentare, nu un proiect unic de lege aprobat de guvern. Modelul respectiv presupune un vot liber în parlamentul federal de la Berlin.

Conservatorii, aflaţi în opoziţie, critică această abordare şi cer guvernului să redacteze un proiect propriu, tocmai fiindcă ştiu că extrema stângă şi liberalii din coaliţie nu vor ajunge prea uşor la un consens.

Thorsten Frei, membru important al blocului conservator din Bundestag (camera inferioară a parlamentului), a afirmat marţi că Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi aliata acesteia din Bavaria, Uniunea Creştin Socială (CSU), nu vor propune niciun proiect, ceea ce lasă clar responsabilitatea pe seama coaliţiei guvernamentale.

"Dacă guvernul crede că vaccinarea obligatorie este o cale de ieşire din pandemie, trebuie să vină cu o propunere legislativă în acest sens", a declarat Frei.

Un expert în domeniul sănătăţii din rândul Verzilor, al doilea partid din coaliţie, a replicat în aceeaşi zi că creştin-democraţii se joacă de-a politica. "Fac apel la Uniune (CDU/CSU - n. red.) să nu îşi sacrifice responsabilitatea socială pentru tactici de partid", a transmis prin intermediul dpa deputatul Janosch Dahmen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.