Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul hexavalent nu va fi livrat la timp: Ministerul Sănătății anunță un alt termen

agerpres
vaccin hexavalent

Încă 3 săptămâni mai au de așteptat părinții pentru ca vaccinul hexavalent pentru bebeluși să ajungă în cabinetele medicilor de familie.

Recent, directorul general în Ministerului Sănătății, Amalia Șerban, promitea că micuții vor fi imunizați la începutul lunii aprilie împotriva hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, și poliomielitei. Ieri însă, la o dezbatere publică a spus că termenul se prelungește până la mijlocul lunii viitoare, scrie europafm.ro.

Vor fi trei tranșe din acest vaccin care vor fi livrate Ministerului Sănătății.

Între timp, Ministerul Sănătății a transmis Guvernului, proiectul de lege privind vaccinarea, iar în următoarele săptămâni va ajunge la Parlament, și apoi va intra în dezbatere publică.

Proiectul cuprinde diverse variante, de la prevederea obligativității, inclusiv amenda, până la asumarea responsabilității părintelui privind copilul.

Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, medicul Florian Buicu.

Cât privește vaccinul tetravalent (diftero — tetano — pertussis — polioinactivat), Amalia Șerban a precizat ca acesta este în cabinetele medicilor și nu au fost distribuite încă alte doze suplimentare până când nu se consumă cele existente în teritoriu.

O contrazice însă un medic pediatru: Emiliana Coștiug, prezentă la dezbaterea privind vaccinurile, a subliniat că a primit extrem de puține doze față de cât a cerut ministerul Sănătății.

Directorul general în Ministerului Sănătății s-a referit și la epidemia de rujeolă. Doctorul Amalia Șerban afirmă că sunt părinți care nu merg cu copiii la administrare, acesta fiind cel mai mare risc pentru contractarea bolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.