Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul Novavax, autorizat în Statele Unite

BBC
Novavax vaccin covid

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a aprobat miercuri vaccinul Novavax împotriva COVID-19 pentru adulţii de 18 ani şi peste această vârstă, oferind o opţiune suplimentară de vaccinare în SUA, în speranţa de a-i convinge pe cei reticenţi, relatează AFP preluat de agerpres.

Vaccinul produs de această companie americană este deja disponibil în alte câteva zeci de ţări.

În Statele Unite, în schimb, erau autorizate doar trei vaccinuri anti-Covid: cele cu ARN mesager de la Pfizer şi Moderna şi cel de la Johnson &Johnson. Dar accesul la acesta din urmă a fost limitat din cauza riscului crescut de tromboze grave.

Autorizarea de urgenţă a vaccinului Novavax "le va oferi adulţilor americani care nu au făcut încă un vaccin împotriva COVID-19 o altă opţiune", a afirmat directorul FDA Robert Califf, potrivit unui comunicat.

Administrat în două doze la trei săptămâni, vaccinul Novavax foloseşte o tehnică mai clasică decât ARN-ul mesager, care a fost ţinta multor teorii ale conspiraţiei, deşi s-a dovedit a fi foarte sigur.

Vaccinul Novavax conţine o componentă a virusului care declanşează un răspuns imunitar, similar celui al vaccinurilor împotriva tusei convulsive, meningitei meningococice şi hepatitei B.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.