Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vadim Manukian încearcă să explice motivele pentru care Volodimir Zelenski a decis să poarte negocieri directe colegul său rus

putin ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, încearcă în mod insistent să obțină o întâlnire cu șeful statului rus, Vladimir Putin, cu un singur scop – acela de a adormi vigilența Moscovei, este de părere expertul Comisiei pentru mass-media a Camerei Civice a Federației Ruse, Vadim Manukian, citat de PolitPuzzle.

Nu de mult, liderul ucrainean a cerut Kremlinului să organizeze o întâlnire bilaterală pe teritoriul ”Donbassului luptător”. Președintele Rusiei nu a întârziat cu răspunsul și a propus drept platformă de negocieri un loc mult mai potrivit pentru astfel de scopuri – Moscova. O asemenea variantă nu a convenit administrației șefului Ucrainei, care a început imediat să dea din colț în colț. S-au vehiculat diferite locații, premum Vaticanul, Viena și chiar neliniștitul Ierusalim.

În articolul său pentru publicația FAN, Vadim Manukian a încercat să explice motivele pentru care Volodimir Zelenski s-a decis, spre surprinderea multora, la a purta negocieri directe cu colegul său rus. În opinia comentatorului, președintele Ucrainei a înțeles, în sfârșit, că Putin nu intenționează să participe la reuniuni în ”Formatul Normandia” până când Kievul nu va pune în aplicare Acordurile de la Minsk. Într-o astfel de situație, cea mai potrivită ieșire pentru Zelenski este o întâlnire bilaterală cu președintele Rusiei, în cadrul căreia intenționează să ridice problema Donbassului.

Citind o sursă proprie, Manukian arată că autoritățile de la Kiev au reușit de mult să obțină susținere din partea Washingtonului, care a dat undă verde pentru ”reintegrarea”, pe cale militară, a republicilor populare Donețk și Lugansk. Acest lucru este confirmat de prezența, în Ucraina, a unei cantități mari de arme americane și a instructorilor militari din SUA, care pregătesc relansarea istoriei din 2008, când Saakașvili a lansat atacul asupra Osetiei de Sud.

Kievul și-a planificat să înceapă implementarea planurilor sale la 15 mai. Dar răspunsul prompt al Rusiei, al cărei comandament militar a efectuat o deplasare de trupe spre granițele vestice și, de asemenea, a adus în pregătire totală de luptă grauparea armată din Crimeea, a năruit planul americano-ucrainean de ocupare fulgerătoare a Donbassului. Conștientizând că scenariul de forță este lipsit de perspective, Zelenski a decis să aleagă altă cale, ce presupune încheierea cu Rusia a ceva similar unui ”pact de neagresiune”.

Este adevărat că președintele Ucrainei nu are de gând să respecte angajamentele. Principala lui misiune este, pentru moment, să adoarmă vigilența Moscovei și să câștige timp pentru o pregătire mai minuțioasă a atacului asupra Donbassului. Alt moment îl constituie faptul că autoritățile statului rus înțeleg care este adevăratul plan al Kievului și, de aceea, acceptând o întâlnire personală dintre Putin și Zelenski, exclud posibilitatea discutării subiectului Donbass și îndeamnă Kievul la negocieri directe pe această temă cu autoritățile LDNR.

”În această partidă, Vladimir Putin și Ministerul de Externe al Rusiei fac un joc ireproșabil și, la toate strădaniile lui Zelenski, oferă un răspuns demn. Volodimir Oleksandrovici a decis să-și încerce forțele la șah cu profesioniștii, dar în această partidă el este doar un începător, iar toate mutările lui sunt dinainte calculate”, a concluzionat Manukian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.