Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valérie Pécresse a fost desemnată candidată a formaţiunii de dreapta 'Republicanii' la alegerile prezidenţiale din Franţa

lci.fr
Valérie Pécresse

Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie drept ''o treime Margaret Thatcher, două treimi Angela Merkel'', a fost desemnată sâmbătă candidată a formaţiunii de dreapta ''Republicanii'' (Les Republicains - LR) la alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura în primăvara anului viitor, relatează Reuters.

În al doilea tur al alegerilor primare din cadrul partidului ea l-a învins pe Eric Ciotti, obţinând 61% din voturi. Însă conform sondajelor, Valérie Pécresse, în prezent preşedintă a Consiliului Regional al regiunii Ile-de-France, are şanse mici de a intra în turul doi al prezidenţialelor, fiind cotată în prezent cu circa 11% din intenţiile de vot.

Valérie Pécresse, care se prezintă de asemenea drept o social-liberală, ar putea încerca să atragă din votanţii actualului preşedinte liberal Emmanuel Macron, dar va avea nevoie de voturi şi din rândul electoratului conservator dorit de extrema-dreaptă. Ea a început deja să-l curteze pe acesta din urmă, promiţând reducerea la jumătate a numărului permiselor de reşedinţă pentru imigranţii veniţi din afara UE, măsuri de combatere a infracţionalităţii şi interdicţia purtării vălului islamic de către femeile care-şi însoţesc copiii în călătorii şcolare, potrivit Agerpres.ro.

Candidatura neaşteptată a comentatorului de dreapta Eric Zemmour a înlăturat percepţia că scrutinul prezidenţial de anul viitor va fi o reeditare a celui din 2017, în care în turul doi au concurat liberalul Emmanuel Macron şi naţionalista Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.