Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de atacuri din PSD împotriva lui Florin Cîțu! Deputat: 'Acest șarlatan a fost la un pas să nenorocească o țară întreagă'

Aleph News
florin citu sua

Deputatul PSD Radu Cristescu lansează un atac politic dur împotriva lui Florin Cîțu, pe care îl acuză că a „nenorocit o țară întreagă”.

  • Context: Reacţia deputatului PSD vine după ce fostul premier Florin Cîţu a arătat, luni într-o postare pe Facebook, că primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia Ministerul de Finanţe de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia naţională. El a mai precizat că liderul PSD, Marcel Ciolacu „trebuie să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit, bineînţeles în timp ce pleacă de la guvernare”. Radu Cristescu nu este singurul care a avut intervenții pe această temă, deputatul PSD Marian Mina, senatorul PSD Daniel Zamfir sau Gabriel Zetea fiind alți social-democrați care au reacționat.

„Aruncat la gunoi de propriul partid, aidoma unei măsele stricate și urăt mirositoare, cel mai prost ministru de Finanțe și o rușine de prim ministru, Florin Vasilică Cîțu, rămâne fără marfă și intră in sevraj, delirând din nou la adresa PSD. Nu vreau sa intru in lungul șir de elucrubații al acestei lichele, doar aș vrea să i reamintesc câteva cifre prin care acest șarlatan a fost la un pas sa nenorocească o tara intreaga.

1. Datoria publică a crescut în guvernele PNL-USR cu el ministru de finanțe si prim ministru, în termeni reali, de la 364,9 mld la 557,8 mld lei, adică cu aproape 200 de miliarde de lei.

2. Câțu la guvernare a însemnat explozia defictului bugetar la valori fără precedent, astfel ponderea datoriei guvernamentale în PIB a explodat de la 35,3% în decembrie 2019 la 48,7% din PIB în noiembrie 2021.

Deficitul bugetar la preluarea guvernării Orban a fost de 2,8% (oct 2019). Deficitul la finalul lui 2020 bătut recordul absolut al dezastrului, 9,8% din PIB.

Zici de PSD? Citește..

PSD a reușit să oprească supraîndatorarea accelerată a economiei și sa însanatoșească finanțele publice. Deficitul bugetar va fi de 5.74% din PIB, mai mic decât cel prognozat în buget, de 5.84%.

Pentru sfârșitul anului 2022, se estimeaza un nivel de al datoriei publice guvernamentale de 47,3% din PIB față de estimarea de 48.8% din PIB a începtul anului.

Asa se întâmplă când instituțiile statului abilitate în lupta anticorupție, în speță DNA nu își fac datoria! În loc sa fii acolo unde îți este locul, la pușcărie, tu cuvânți ca un neghiob!

De ce?

Pai uite de ce..

Ce zici tu de asta?

1: Ajutorul de Stat la Blue Air

2. Contractul cu vaccinurile, deși propriul ministru de Finanțe ti a spus ca nu e in regulă sa faci aceste achiziții. Drept urmare ți ai dat ministrul afară, pe Nazare, și ai ales sa îndatorezi românii, puși sa dea un MILIARD de euro pe vaccinuri pe care nu le-au folosit.

Când morții vii vorbesc de funie în casa spânzuraților, pușcăriile americane și spitalele de boli mintale românești așteaptă un vechi client”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.