Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de căldură extremă în Italia, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Severe Weather Europe
canicula

Italienii stau în case şi evită plajele, într-o zi în care ţara mediteraneană suferă din cauza unui val de căldură extremă cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, relatează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a emis miercuri o avertizare de caniculă de gradul 3, cel mai ridicat, pentru mai multe oraşe din ţară, printre care Bolzano, Bari, Milano, Roma, Torino, Florenţa şi Veneţia. 

Căldura prezintă un risc de sănătate pentru întreaga populaţie, nu numai pentru copiii mici şi persoanele cu probleme medicale, ministerul sfătuindu-i pe oameni să rămână în case între 11:00 dimineaţa şi 18:00 şi în general să evite soarele. 

Cauza valului de căldură este sosirea unui sistem de presiune ridicată cunoscut sub numele de "Lucifer" de pe continentul african, potrivit serviciului meteorologic ilmateo.it. 

Multe regiuni din centrul şi sudul Italiei au avut de suferit din cauza vremii neobişnuit de secetoase, care a dus la declanşarea unor incendii de pădure şi la discuţii despre raţionalizarea apei în Roma

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.