Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de căldură în Polonia - Se consumă o cantitate record de electricitate

canicula

Cererea de electricitate în Polonia a atins miercuri o nouă valoare record pentru dimineaţa unei zile de vară, aproximativ 24,14 Gigawaţi, pe fondul unui val de căldură care afectează mai multe state din Europa, a informat compania PSE, care răspunde de administrarea reţelei de furnizare a energiei electrice din Polonia, transmite Reuters potrivit Agerpres.

În ultimele săptămâni Polonia a traversat un val de căldură iar miercuri temperaturile au depăşit 36 de grade Celsius în unele părţi ale ţării. Prognozele meteo arată o scădere a temperaturilor în zilele următoare.

Precedentul record pentru consumul de electricitate în dimineaţa unei zile de vară a fost stabilit în 12 iunie anul curent, când cererea a fost de 24,1 Gigawaţi. Când vine vorba de recordul absolut de consum de electricitate în Polonia acesta a fost stabilit în data de 25 ianuarie când a ajuns la 26,5 Gigawaţi. În mod normal cererea de energie electrică este mai mare în timpul iernii.

În vara anului 2015, PSE a impus restricţii cu privire la consumul de electricitate după ce un val de căldură a obligat operatorul de reţea să reducă livrările de energie către clienţii industriali.

Cea mai mare parte a energiei electrice produse şi consumate în Polonia provine de la termocentrale pe bază de cărbune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.