Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de caniculă timpurie, prognozat în Franța: Temperaturile vor ajunge pâna la 38 de grade Celsius

smartradio.ro
soare caldura avion canicula vara cer

Un val de caniculă timpurie este prognozat în Franţa săptămâna aceasta, a anunţat duminică serviciul naţional Meteo France, temperaturile urmând să ajungă la 38 de grade Celsius în regiunile din sud, informează Reuters.

Valul de caniculă va afecta partea sudică a ţării, însă nu se ştie cu certitudine cât de mult se va extinde înspre nord, a mai precizat Meteo France.

Temperaturile ar putea atinge valori cuprinse între 35 şi 38 de grade Celsius de la jumătatea săptămânii şi până în weekend şi nu se aşteaptă să scadă sub 20 de grade Celsius, a prognozat serviciul meteorologic, potrivit Agerpres.

Meteo France a mai precizat că valul de caniculă de anul acesta urmează să se instaleze neobişnuit de devreme, astfel de temperaturi fiind preconizate în mod normal pentru mijlocul verii.

Fenomenul este cauzat de un sistem de presiune scăzută localizat între Insulele Azore şi Madeira în Oceanul Atlantic, care favorizează circulaţia aerului cald deasupra vestului Europei.

Serviciul naţional de meteorologie a mai precizat că, potrivit estimărilor, vârful valului de caniculă în Franţa ar urma să fie atins în intervalul joi-sâmbătă.

Ţara învecinată Spania se confruntă în prezent cu cel mai fierbinte val canicular de început de vară din ultimii 20 de ani.

Mercurul termometrelor a urcat sâmbătă până la 40 de grade Celsius în valea Guadalquivir din Sevilla şi în oraşul învecinat Cordoba, a anunţat agenţia naţională meteorologică AEMET.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.