Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de drone asupra Rusiei - Încă o rafinărie este în flăcări

rafinarie Rusia

Câteva zeci de drone au atacat regiunile rusești, în noaptea de 12 spre 13 martie. În Riazan, dronele au atacat o rafinărie de petrol. Potrivit guvernatorului regiunii Riazan, Pavel Malkov, în urma atacului, a izbucnit un incendiu și s-au înregistrat victime. El nu a oferit alte detalii, notează Meduza, potrivit Rador Radio România.

Potrivit canalului de Telegram 112, citat de REN, trei drone de atac au atacat Riazannefteprodukt, o subsidiară a Rosneft. Se presupune că dronele au atacat două fabrici primare de procesare a petrolului. În urma atacului s-a declanşat un incendiu, a cărui suprafață, potrivit unor diverse surse, s-a extins la 100-200 de metri pătrați. În urma atacului, două persoane au fost rănite și au fost internate, relatează Agenţia de presă TASS, care citează un angajat al Spitalului de urgență din Riazan. Persoanele rănite sunt în stare moderată. Localnicii au difuzat mai multe videoclipuri în care este prezentat momentul impactului dronelor.

În regiunea Voronej, forțele ruse de apărare antiaeriană au doborât peste 30 de drone, a declarat guvernatorul regiunii, Aleksandr Gusev. Potrivit guvernatorului, obiective ale infrastructurii și mai multe locuințe, din mai multe localităţi, au fost afectate, o casă privată și o stație au fost avariate în districtul Buturlinovsk, iar acoperișul unui magazin a fost parțial distrus în districtul Sovietski. Nu s-au înregistrat victime.

În regiunea Leningrad, după cum a raportat guvernatorul Aleksandr Drozdenko, forțele de apărare antiaeriană au doborât o dronă în apropierea rafinăriei de petrol KINEF din districtul Kirişsk. Potrivit guvernatorului regiunii, nimeni nu a fost rănit și nu s-au înregistrat pagube materiale.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că, în cursul nopții trecute, forțele ruse de apărare antiaeriană au doborât cel puțin șase drone în spaţiul aerian al regiunii: două, în zona satului Serebrianka, două, în zona satului Bogoslovka, una, în orașul Gubkin, una, în zona satului Krugloe. În urma atacurilor cu UAV, nimeni nu a fost rănit; mai multe clădiri rezidențiale, o linie de alimentare cu gaze și o linie de electricitate au fost avariate. În timpul bombardării orașului Şebekino, un angajat al unei întreprinderi industriale a fost rănit; se înregistrează o degajare de fum la întreprindere; mai multe clădiri rezidențiale și linii de înaltă tensiune au fost avariate.

În regiunea Briansk, forțele de apărare antiaeriană au doborât opt ​​drone, a declarat guvernatorul Aleksandr Bogomaz. El a susținut că nu s-au înregistrat victime şi nici pagube.

În regiunea Kursk, armata rusă a doborât șase drone, a declarat guvernatorul regiunii, Roman Starovoit. Două dintre acestea au fost doborâte în spaţiul aerian al oraşului Kursk, trei, în regiunea Kursk, una, în districtul Kursk. Guvernatorul nu a făcut precizări legate de consecințele atacurilor de la sol.

Autoritățile din regiunea Lipeţk au raportat că regiunea, de asemenea, a fost atacată de drone. Guvernatorul regiunii, Igor Artamonov, a spus că autoritățile primesc informații 'despre posibilele atacuri cu UAV-uri în regiunea Lipeţk și districtul Lipeţk''. Nu au fost oferite infromaţii despre consecințele atacurilor.

Dronele ucrainene atacă în mod frecvent ținte din Rusia. În ultimele zile, aceste atacuri au devenit mult mai frecvente; de ​​exemplu, pe 12 martie, autoritățile din zece regiuni ale Federației Ruse au raportat atacuri cu drone.

În regiunile Nijni Novgorod și Oriol, depozite de petrol au luat foc, din cauza atacurilor de ieri cu UAV-uri, drept urmare Rafinăria de petrol din Nijni Novgorod, una dintre cele mai mari din Rusia, și-a oprit unitatea de rafinare a petrolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.