Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de incidente grave la metrou. Mecanici Metrorex, cercetați pentru abateri

Facebook - Alexandra Cecilia Titieanu
metrou

Accidentul produs marți seară la stația de metrou Timpuri Noi nu este singular, ci au mai avut loc două incidente în luna februarie. În prezent, mecanici Metrorex sunt cercetați pentru abateri.

Pe 15 februarie, mecanicul unui tren de pe Magistrala 1 a deschis ușile pe partea opusă peronului la stația Crângași, transmite clubferoviar.ro.

De asemenea, un incident similar a avut loc trei zile mai târziu la stația Parc Bazilescu de pe Magistrala 4, când mecanicul a oprit în stație, dar a „uitat” să deschidă ușile și a pornit spre următoarea stație.

Călătorul a făcut reclamație și așa s-a aflat despre incident

În acel moment, un călător a bătut în ușă, iar mecanicul a dat trenul înapoi fără să avizeze dispeceratul.

Trenul IVA a oprit în stație, însă echipa de conducere (mecanic și mecanic ajutor) pur și simplu a ”uitat” să deschidă ușile și a pornit apoi garnitura spre cealaltă stație.

Numai că un călător aflat în tren a bătut în ușă, iar când și-au dat seama ce au făcut cei doi mecanici au dat trenul înapoi fără să avizeze dispecerul. Incidentul ar fi fost mușamalizat dacă acel călător nu ar fi făcut reclamație.

Sursa citată a cerut conducerii Metrorex detalii despre aceste incidente și a întrebat ce măsuri disciplinare au fost luate în cele două cazuri.

În ceea ce privește primul incident, din data de 15 februarie, când au fost deschise ușile pe partea opusă peronului în stația Crângași, a fost întocmit dosar de cercetare tehnică, se arată în răspunsul primit.

Și în cazul celuilalt incident, de pe Magistrala 4, sunt doi mecanici Metrorex cercetați.

Tamponări de trenuri în Depoul Militari

Acestea nu sunt singurele cazuri de indisciplină la metrou din ultima perioadă. Club Feroviar a dezvăluit toamna trecută că trei tamponări de trenuri în parapet au avut loc în Depoul Militari, iar la ieșirea din Depoul Berceni s-au produs două ruperi de pantograf. Alte două pantografe s-au rupt pe Magistrala 5.

Alertă în București! Două garnituri de metrou s-au ciocnit, este haos în subteran / Foto

Incidentele din Depoul Militari s-au produs la gararea trenurilor, când mecanicii nu au oprit la timp și au intrat în parapet în ciocnire frontală. Toate accidentele menționate s-au produs din vina unor mecanici tineri, școliți pe repede-nainte, susține sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.