Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de pensionări în Ministerul Public: Victima lui Onea, prietena lui Dumbravă şi procurorul care a clasat dosarul Revoluţiei, pe listă

csm

Ultimele luni au adus numeroase pensionări la vârful Ministerului Public. Procurori cunoscuţi au plecat la pensie şi continuă să stea "la rând" pentru eliberarea din funcţie. La şedinţa de vineri, 6 decembrie, Secţia pentru procurori a CSM va decide asupra a nu mai puţin de 10 astfel de cereri.

Pe listă se află şi câteva nume cunoscute, care a căror activitate a generat titluri de presă în ultimii ani. Primul este Liviu Mihail Tudose, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Acesta a fost suspendat din funcţie după ce a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti, printr-un rechizitoriu confirmat de Lucian Onea. Pe 14 iunie 2018, Liviu Tudose a fost achitat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care mai era judecat şi fostul deputat Sebastian Ghiţă. În iunie 2018, decizia a rămas definitivă la ÎCCJ. În octombrie 2018 a fost repus în funcţie. În martie 2019, Tudose a depus o plângere penală împotriva procurorilor Lucian Onea şi Laura Codruţa Kovesi.

Un alt procuror care vrea să se pensioneze este Camelia Sutiman, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sutiman este fostă şefă a Secţiei de urmărire penală din PÎCCJ, iar numele ei apare în raportul Inspecţiei Judiciare privind protocoalele, unde este menţionată ca o colaboratoare a generalului SRI Dumitru Dumbravă. Aceasta i-a cerut unei colege să discute, în 2015, cu generalul Dumbravă despre dosarul un dosar al lui Traian Băsescu.

Al treilea procuror cunoscut care doreşte să se pensioneze este colonelul Claudiu Ştefan Culea, procuror militar la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Culea este unul dintre semnatarii ordonanței de clasare nr. 11/P/2014 din 14 octombrie 2015 în Dosarul Revoluţiei, soluție confirmată prin ordonanța din 20.11.2015 dispusă de procurorul-șef al Secției Parchetelor Militare de la acea vreme (Ion Vasilache), dar pe care a infirmat-o Bogdan Licu, în calitate de prim-adjunct al Procurorului General al României de la acea vreme, Tiberiu Nițu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.