Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiunea lui Vâlcov pentru români până la finalul anului: vor fi finalizați 187 kilometri de cale ferată și 73 kilometri de autostradă

valcov
Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a anunțat, duminică seară, câți kilometri de autostradă și câți de cale ferată vor fi finalizați în acest an, informează Mediafax.
„Când ne uităm din afară pare că nu s-a schimbat nimic, dar, când intrăm în birourile miniștrilor, n-ar trebui să intrăm, și acesta este motivul pentru care au fost schimbați de fiecare dată: au uitat să comunice. Sunt atâtea lucruri făcute, încât au uitat să comunice”, a afirmat Darius Vâlcov, duminică seara, într-o emisiune la Antena 3.
Imediat, acesta a continuuat cu un exemplu direct: numărul de kilometri de cale ferată.
Darius Vâlcov a declarat, că, până în prezent, în acest an, au fost finalizați 43 de kilometri de cale ferată, iar până la finalul anului vor fi gata, în total, 187 de kilometri de cale ferată, în condițiile în care, în ultimii 28 de ani, au fost reabilizați 400 de kilometri de cale ferată. În plus, a subliniat că, în următoarele 15 zile, vor fi gata 144 de kilometri de cale ferată.
Consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă a mai spus că, anul acesta, au fost dați în folosință 53 de kilometri de autostradă, iar, până pe 15 decembrie, vor fi, în total, dați în folosință 73 de kilometri de autostradă.
Acesta a menționat că, în ianuarie, cifra va ajunge la 113 kilometri de autostradă, deoarece vor fi finalizați 40 de kilometri de autostradă, iar directorul CNAIR poate fi demis, dacă, până la 31 decembrie, nu vor fi gata cei 101 kilometri de autostradă promiși.
„Este un angajament în mapa doamnei prim-ministru din partea actualului director al CNAIR de 101 kilometri, până la sfârșitul anului. Bineînțeles că, pe 31 decembrie, doamna prim-ministru va trebui să ia o decizie, într-o parte sau în alta”, a detaliat Vâlcov.
Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, mesaj emoționant despre George H. W. Bush: Ce îi datorează România fostului lider de la Casa Albă
Întrebat, consilierul premierului a menționat că printre cauzele pentru care nu pot fi gata 150 de kilometri de autostradă, în fiecare an, în România, „interes, prostie, rea voință, interese care ne scapă de sub control”.
„Sunt foarte multe țări care nu s-ar bucura ca România să nu fie plină de autostrăzi, astăzi. Ne-ar fi mai ușor să vină marfa din China sau din Golf și să meargă pe autostrăzi sau căi ferate spre Centrul Europei decât să facă un ocol și să meargă pe la alte porturi, mai îndepărtate. Prostia este a celor care au condus aceste companii de-a lungul timpului. Unii dintre ei s-au dovedit ori proști, ori rău voitori, pentru că claim-urile, acele lucrări pe care le plătim dar nu sunt făcute, se ridică la miliarde de euro”, a detaliat Vâlcov.
Consilierul premierului a reamintit că acei 63-64 de kilometri de autostradă construiți de Bechtel au costat 6,4 miliarde de lei, din cauza claim-urilor, respectiv a despăgubirilor solicitate din diverse cauze. „Se pare că o parte din ele s-au întrerupt. Să vedem dacă s-au întrerupt definitiv”, a mai spus Vâlcov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.