Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valencia a anunțat că va face apel contra sancțiunilor în urma abuzurilor rasiste ale suporterilor

pariurix.com
la liga

Clubul spaniol de fotbal Valencia CF a anunţat că va face apel contra sancţiunilor primite în urma abuzurilor rasiste ale suporterilor săi contra atacantului Vinicius Junior (Real Madrid), pe care le consideră ''nedrepte şi disproporţionate'', transmite DPA.

Ţinta unor insulte cu caracter rasist, Vinicius a ameninţat că părăseşte terenul la meciul de duminică de pe Mestalla, iar Real Madrid a depus o plângere la Procuratură pentru ''infracţiune rasială'', conform Agerpres.

Clubul Valencia a fost apoi sancţionat cu închiderea tribunei Mario Kempes pentru cinci meciuri şi cu o amendă de 45.000 de euro de către Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF).

”Valencia CF doreşte să-şi arate dezacordul său total şi indignarea faţă de pedeapsa nedreaptă şi disproporţionată impusă de Comisia de competiţii clubului prin închiderea unei sector de tribună pentru cinci meciuri. Valencia CF doreşte să denunţe public că în această rezoluţie a Comisia de competiţii a RFEF prezintă dovezi care contrazic ceea ce spun poliţia naţională şi La Liga. În plus, această sancţiune nu se bazează pe dovezile pe care le are clubul, care nu au fost văzute sau auzite. Valencia CF a condamnat, condamnă şi va condamna în modul cel mai energic orice act de rasism sau violenţă. Valencia CF va ataca în ultimă instanţă închiderea tribunei, o sancţiune pe care o consideră total nedreaptă şi încă una contrară cum au fost ultimele decizii disciplinare luate împotriva clubului'', a precizat Valencia într-un comunicat.

RFEF a comunicat clubul sancţiunea marţi seara şi a adăugat că ''se consideră dovedit că, aşa cum o reflectă arbitrul în foaia de meci, s-au auzit strigăte rasiste la adresa lui Vinicius, jucătorul lui Real Madrid, în timpul meciului menţionat mai sus, modificând cursul normal al meciului şi considerând infracţiunile foarte grave''.

La meciul Valladolid - FC Barcelona (3-1), de marţi, atacantul brazilian Rafinha şi-a arătat solidaritatea faţă de Vinicius şi şi-a scos tricoul când a fost înlocuit la echipa catalană pentru a arăta mesajul: ''Atât timp cât culoarea pielii este mai importantă decât strălucirea ochilor, va fi război''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.