Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valentin Ionescu (ASF): Piaţa asigurărilor a crescut cu 24% în 2021, față de anul anterior

Cristi Șelaru
Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

Piaţa asigurărilor a crescut anul trecut din punctul de vedere al primelor brute subscrise cu 24%, segmentul de asigurări de viaţă înregistrând un avans de 18%, la 2,6 miliarde de lei, a declarat Valentin Ionescu, director al Direcţiei Generale de Asigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"Anul trecut, piaţa asigurărilor a crescut din punctul de vedere al primelor brute subscrise cu 24%. Este pozitiv faptul că asigurările de viaţă au crescut cu 18% şi au ajuns la subscrieri de 2,6 miliarde de lei, iar asigurările de sănătate au crescut cu 10% şi au însumat 500 milioane de lei. Aceste tipuri de asigurări, prin măsurile pe care noi le-am luat, ne dorim să crească continuu, astfel încât structura pieţei, asa cum este ea acum, să se schimbe în următorii ani, iar ponderea asigurărilor facultative să fie dominantă", a afirmat Valentin Ionescu, în cadrul "Conferinţei Europene a Serviciilor Financiare ECFS2022 Sustenabilitate şi Rezilienţă - Noile coordonate ale pieţelor financiare", organizată de Institutul de Studii Financiare.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, în 2021, despăgubirile brute plătite de către societăţile de asigurare au fost de circa 7,6 miliarde de lei.

"Industria este rezilientă, industria a răspuns tuturor daunelor care s-au întâmplat pe parcursul anului trecut", a subliniat Valentin Ionescu.

Conform sursei citate, coeficientul de lichiditate a fost în creştere la sfârşitul lunii decembrie pentru societăţile de asigurări comparativ cu 2020, iar indicatorii SCR si MCR au fost peste nivelul minim legal.

"Per ansamblu, în ciuda pandemiei şi a ieşirii din piaţă a celui mai mare asigurator, prin eforturile pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a făcut, pieţele financiare pe care noi le supraveghem, inclusiv piaţa asigurărilor, s-au dovedit reziliente şi au susţinut, atunci când a fost nevoie, familiile sau agenţii economici. Ultimii 2 ani de pandemie au demonstrat o maturitate a pieţelor supravegheate de ASF. Comparativ cu alte crize istorice, în special faţă de cea din 2008, în acest moment stăm mult mai bine, pieţele sunt mature, instrumentele sunt mult mai complexe, iar viteza de reacţie, inclusiv a ASF, a fost una foarte mare, foarte bună, în coordonare cu alte autorităţi.", a mai spus directorul Direcţiei Generale de Asigurări din ASF.

Ca urmare a tuturor măsurilor, el a precizat că "nu s-a pus discuţia unui risc sistemic în pieţele supravegheate".

"Şi acum planează riscuri asupra pieţelor financiare, dar ele sunt monitorizate. În funcţie de nivelul riscului, există măsuri pe fiecare nivel de risc.", a adăugat Valentin Ionescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.