Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valer Dorneanu extrage CCR din procesul câștigat de Kovesi la CEDO: N-am fost noi atacaţi, nu există nicio critică la adresa CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
Valer Dorneanu Inquam Photos / Octav Ganea

Victoria la CEDO a Laurei Codruța Kovesi nu reprezintă o lovitură pentru CCR, spune marți șeful Curții Constituționale, Valer Dorneanu.

Citește și: Victor Ciutacu, DEZLĂNȚUIT în apărarea lui Horațiu Moldovan: Brusc, e impostorul care se joacă iresponsabil cu nervii populației .

După ce a declarat că nu are „niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic” după decizia CEDO și că nu are de gând să facă niciun comentariu pentru că nu îi permite statutul, președintele CCR Valer Dorneanu a declarat, marţi, pentru AGERPRES , că cei care doresc să analizeze cu "obiectivitate şi fără părtinire" decizia CEDO privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA vor observa că "nu există nicio critică la adresa Curţii Constituţionale".

"I-aş ruga pe toţi care vor să analizeze obiectiv decizia CEDO, în raport de Curtea Constituţională, să observe următorul lucru: n-am fost noi atacaţi de doamna Kovesi, nu noi am figurat parte acolo, iar cine citeşte cu obiectivitate şi fără părtinire decizia CEDO să vadă că nu o să găsească nicio critică la adresa deciziei Curţii Constituţionale sau a activităţii Curţii Constituţionale şi o să vadă, în esenţă, că nu decizia Curţii Constituţionale sau o anumită conduită a Curţii Constituţionale a stat la baza deciziei", a precizat Dorneanu.

Potrivit acestuia, la baza deciziei au stat două articole din Convenţia Drepturilor Omului pe care le-a invocat şi Laura Codruţa Kovesi în sesizare, "care se referă la cu totul altceva''. ''Cine vrea să adâncească cercetările, să se uite la sesizare şi la decizie şi să o citească cu obiectivitate", a adăugat Dorneanu.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat marţi, la CEDO, procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), informează un comunicat de presă al instituţiei cu sediul la Strasbourg.

Potrivit CEDO, România a încălcat drepturile şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin revocarea acesteia din funcţie înainte de încheierea mandatului.

Conform deciziei CEDO, Kovesi nu a avut niciun mijloc de a ataca în justiţie revocarea sa, deoarece o astfel de procedură nu ar fi permis examinarea decât a formei decretului prezidenţial de revocare, şi nu a revendicărilor sale de fond, conform cărora ea a fost revocată pentru că a criticat reforma legislativă în materie de corupţie.

Totodată, Curtea a stabilit că dreptul la libertatea de expresie al fostului procuror-şef al DNA a fost încălcat pe motiv că ea a fost revocată din cauza criticilor pe care le-a făcut în exercitarea funcţiilor sale pe un subiect de interes public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.