Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță: 'Am reevaluat rata de acoperire vaccinală la nivel național'. Județele unde s-au vaccinat cei mai mulți români

inquamFOTO
valeriu gheorghita

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat, marți dimineață, că aproape 34% din populația rezidentă din București este, în prezent, vaccinată anti-COVID-19. Gheorghiță a prezentat date actualizate cu privire la rata de acoperire vaccinală din Capitală și din județele în care au fost vaccinate cele mai multe persoane.

„Am reevaluat rata de acoperire vaccinală la nivel național. Populația la care facem referire este populația rezidentă, așa cum ea este raportată de Institutul Național de Statistică.

Datele la zi, pentru București avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populația rezidentă. Dacă eliminăm populația sub 16 ani, avem o rată de acoperire vaccinală, în momentul de față, de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună. Cred că acest lucru, cel puțin parțial, explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național.

Pentru județul Cluj avem o rată de 30,2%. La fel, dacă ne uităm la populația eligibilă, mai mare de 16 ani, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%. În municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40%.

Pentru județul Sibiu avem o rată de acoperire pentru populația rezidentă de 23,7%. Pentru populația eligibilă, mai mare de 16 ani, 28,9%.

Pentru Brașov – 23,65% rată de acoperire vaccinală a populației rezidente. Dacă ne uităm la populația eligibilă de peste 16 ani – 18,8%.

În Timiș, 23,41% - rată de acoperire vaccinală. Pentru populația eligibilă, 27,8%.

Constanța – 22,6% - rată de acoperire vaccinală. Pentru populația eligibilă, 27,38%”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.