Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiţă anunţă câți români au renunțat la AstraZeneca, dar și câți s-au programat: Medicul nu recomandă tratament anticoagulant preventiv

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 12.400 de persoane au decis, în ultimele 24 de ore, să renunţe la programare pentru vaccinare cu serul AstraZeneca, dar, pe de altă parte, 14.000 de persoane s-au programat în centrele care administrează acest ser. Gheorghiţă afirmă că lotul care a fost retras temporar de la vaccinare va ajunge, cel mai probabil, săptămâna viitoare în centrele de imunizare. El nu recomandă celor care se vaccinează cu AstraZeneca tratament anticoagulant preventiv, anun'[ news.ro.

”A fost astăzi luată decizia de suspendare a carantinării, nu-şi mai avea niciun rost din moment ce AEM a specificat clar că nu este o problemă legată de lot. (...) El se găseşte în momentul de faţă stocat la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică având în vedere că centrele de vaccinare sunt aprovizionate, probabil că de săptămâna următoare el va fi distribuit către centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

Citește și: Ioana Ene Dogioiu: ‘Presiunea externă nu mai permitea menținerea SIIJ în forma actuală. Miza devenise ce va veni după SIIJ’

Conform acestuia, în ultimele 24 de ore, 12.500 de persoane au anulat programarea pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, dar, pe de altă parte, 14.000 de alte persoane s-au programat în centrele care administrează acest ser.

Gheorghiţă a precizat că pe locurile pe care au fost anulate programările, se vor face notificări pentru cei aflaţi în aşteptare.

”Eu sunt convins că există o îndoială şi poate un grad de neîncredere faţă de siguranţa acestui tip de vaccin, dar eu cred că printr-o informare şi comunicare a beneficiilor, a riscurilor, putem să creştem treptat încrederea în acest tip de vaccin pentru că trebuie să luăm în calcul datele ştiinţifice care arată să este sigur şi eficient”, a adăugat medicul.

Acesta a arătat că nu recomandă celor care se vor imuniza cu serul produs de AstraZeneca să ia preventiv un tratament anticoagulant, arătând că, potrivit Agenţiei Europene a Medicamentului, au fost semnalate 13 cazuri tromboză venoasă de sinus cerebral din 20 de milioane de persoane vaccinate şi este „aproape imposibil de făcut o legătură între vaccin/vaccinare şi apariţia acestor fenomene extrem de rare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.