Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță anunță ÎNCEPUTUL VACCINĂRII în sate: 'Suntem peste ceea ce aveam ca obiectiv iniţial'

inquamFOTO
valeriu gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat că până pe data de 5 martie va fi vaccinată persoana cu numărul un milion în România, fiind depăşite estimările făcute iniţial de autorităţi care îşi propuseseră ca la finalul lui martie să fie imunizate 1,2 milioane de persoane.

„În luna martie vom primi aproximativ 1,2 milioane de doze de la compania Biontech/Pfizer, urmează să mai primim 230.000 de doze de la compania Moderna care vor fi distribuite în două tranşe, respectiv aproximativ 1,2 milioane de doze de la compania AstraZeneca. (...) Dozele de la pfizer şi moderna sunt rezervate, toate locurile disponibile sunt ocupate până pe data de 17 aprilie. Dozele sunt alocate şi vom deschide noi locuri de vaccinare pentru AstraZeneca”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, duminică seara la Antena 3, relatează NEWS.RO.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

El a fost întrebat câte persoane vor fi vaccinate în România la finalul lunii septembrie.

„Ar trebui să avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Primul milion îl vom atinge săptămâna viitoare, până pe 5 martie vom ajunge la persoana cu numărul un milion vaccinată în România. Din acest punct de vedere, din luna martie, bazându-ne pe estimarea calendarului de livrare, probabil vom avea acces la cel puţin trei milioane poate chiar mai mult de doze, vom putea creşte ritmul de vaccinare încât să atingem acel prag de cel puţin 10 milioane de persoane vaccinate. Sigur că acest lucru depinde şi de nivelul adresabilitate al persoanelor către vaccinare, marea provocare o va reprezenta accesul persoanelor din mediul rural la vaccinare şi de aceea în această perioadă suntem preocupaţi să dezvoltăm acele unităţi mobile de vaccinare care vor fi puse în folosinţă pentru fiecare judeţ în parte tocmai pentru a începe vaccinarea persoanelor din mediul rural care au acces limitat la centrele de vaccinare”, a menţionat Gheorghiţă.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Acesta a mai afirmat că estimarea iniţială, de 1,2 milioane de persoane imunizate până la finalul lui martie, va fi depăşită.

„Estimăm ca la sfârşitul lunii martie să avem circa 1,2 milioane de persoane vaccinate din primele calcule, dar iată că vom ajunge la 1,5, poate chiar 1,7 milioane de persoane vaccinate. Din acest punct de vedere suntem peste ceea ce aveam ca obiectiv iniţial”, a mai spus Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.