Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță anunță o nouă strategie de vaccinare: '75% o să fie persoane cu boli cronice și în vârstă, iar 25% angajați din domenii esențiale'

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că începând din luna aprilie vaccinarea se va realiza pe un sistem 75%-25%: 75% vor avea prioritate persoanele în vârstă sau cu boli cronice, iar 25% cei care desfășoară activități esențiale.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„Se poate face un test de anticorpi și sunt deja persoane care își determină anticorpii. Sunt deja teste care se pot face. Nu zic că trebuie să fie o rutină, dar în cazul celor cu imunitate scăzută cred că este utilă pentru a măsura anticorpii. Răspunsul însă imun celular nu-l putem măsura. (...)

Noi vrem să dăm posibiliatea unui cât mai mare de oameni să fie vaccinați. Da, persoanele cu boli cronice să aibă prioritate la vaccinare. Locurile pe luna martie sunt ocupate. Dar din aprilie se vor limita locurile la 75% la persoanele cu boli cronice, persoanele în vârstă, iar 25% la persoanele care desfășoară activități esențiale”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.