Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță, despre varianta din Africa de Sud care A SPERIAT Europa: Ne îngrijorează foarte mult impactul potențial pe care ele poate să-l aibă

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit vineri, la B1 TV, despre varianta de coronavirus descoperită în Africa de Sud.

„Această variată virală ne îngrijorează foarte mult, nu neapărat numărul crescut de mutații, ci impactul potențial pe care ele pot să-l aibă. Știm că sunt 30 de mutații la nivelul proteinei spike. Cel puțin 15 sunt localitate chiar în zona critică a proteinei, acolo unde acționează anticorpii, așa că se estimează un potențial crescut pe capacitatea acestei tulpini de a ocoli cel puțin parțial răspunsul imun.

Mai e și acest potențial de a avea contegiozitate cel puțin la fel de mare ca tulpina Delta. În Africa de Sud, numărul de cazuri a crescut foarte mult în ultimele șapte zile, multe cazuri fiind în școli.

Trecerea prin boală nu oferă o protecție suficientă în fața acestei variante. Trebuie să așteptăm să se facă evaluările în laborator, să se confirme contagiozitatea și capacitatea de a evita răspunsul imun”, a declarat Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.