Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță îi cheamă în luptă pe preoții din sate: 'E greu să ajungem la 10 milioane de oameni vaccinați fără mediul rural'

Spatiul Medical
Valeriu Gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate e greu de atins fără populația din mediul rural, chiar dacă ponderea persoanelor care trăiesc în orașe este mai mare. El crede că un rol foarte important în campania de vaccinare de la sate îl are preotul, medicul, primarul sau învățătorul.

„54% din populație e în mediul urban, iar restul în cel rural. Dacă dăm la o parte persoanele sub 16 ani e greu să atingem 10 milioane de persoane (n.r.: vaccinate fără mediul rural). Dar noi nu vrem să atingem cifre, ci oameni. Asta trebuie să se înțeleagă. Lumea a vorbit de povestea primului om vaccinat, dar toate poveștile sunt importante pentru noi”, a spus Valeriu Gheorghiță, la postul Digi24.

În acest sens el susține că peroanele cele mai importante dintr-un sat ar fi bine să colaboreze și să transmită un semnal clar pro-vaccinare.

„În fiecare localitate există persoane care reprezintă nivelul cel mai ridicat de încredere al oamenilor: medic, pastor, preot, primar, medic de famile. Printr-o organizare și colaborare se poate da un semnal foarte bun. Chiar și printr-un exemplu personnal.

Într-o localitate unde se vaccinează preotul, dascălul, primarul se dă un exemplu. Oamneii nu iau neaparat informații din articole științifice, ci din ce face primarul și persoanele reprezentative.

Rolul cultelor e extrem de important: acela de a promova informarea, de a promova încrederea în medici. Nici nu trebuie să trecem dincolo de bariera personală

Îmi imaginez un dialog: Părinte, mă sfătuiți să mă vaccinez? Cred că important e să te sfătuiești cu medicul!

Cred că mai mult ca niciodată e nevoie să colaborăm. Ne dorim promovarea de încredere în sistemul medical, în știință”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Medicul a punctat și beneficiile pe care omul de la țară le are dacă merge să se vaccineze: este consultat și poate afla dacă are sau nu alte probleme de sănătate.

„Nu trebuie să rămânem la ideea că m-am dus și ne-a dat o injecție doctorul. Există un triaj: se ia tensiunea și așa mai deparete. E o ocazie de  a se identifica alte probleme. Stând de vorbă cu un medic e în beneficiul pacientului”, a conchis Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.